Novinky duben
Objevte dubnové novinky v PPC a digitálním marketingu. Získejte přehled o aktuálních trendech a technologiích, které mohou zvýšit efektivitu vašich online kampaní.

Duben je tu a s ním i nová vlna inovací v oblasti PPC (Pay-Per-Click) a digitálního marketingu. Tyto obory se neustále vyvíjejí, a proto je klíčové být vždy o krok napřed. V tomto článku se podrobně podíváme na nejnovější trendy a technologie, které formují svět PPC a digitálního marketingu, a prozkoumáme, jak mohou tyto novinky posunout vaše kampaně na vyšší úroveň.

Google Ads představuje generativní nástroje umělé inteligence pro kampaně Demand Gen

Společnost Google oznámila zavedení nových funkcí generativní umělé inteligence pro kampaně Demand Gen v Google Ads.

Tyto nástroje, které jsou poháněny umělou inteligencí společnosti Google, umožní inzerentům vytvářet vysoce kvalitní obrazové materiály pomocí textových podnětů v několika málo krocích.

Kreativní funkce poháněné umělou inteligencí mají za cíl zlepšit vizuální vyprávění příběhů a pomoci značkám generovat novou poptávku na platformách Google, včetně YouTube, YouTube Shorts, Discover a Gmail.

Japonský regulátor obvinil Google z protisoutěžních praktik

Podle japonské Komise pro spravedlivý obchod používala společnost Google taktiku, která bránila společnosti Yahoo Japan v soutěži v oblasti cílených reklam ve vyhledávání.

Podle japonské Komise pro spravedlivý obchod (FTC) společnost Google údajně bránila společnosti Yahoo Japan v přístupu ke klíčovým technologiím, které jsou nezbytné pro generování příjmů z cílené reklamy z mobilního vyhledávání v letech 2015 až 2022.

Společnost Google změnila své chování až poté, co FTC na tyto problémy upozornila. Google se poté zavázal, že společnosti Yahoo Japan umožní přístup k technologii cílené reklamy vázané na klíčová slova, uvedla agentura Bloomberg.

Maskování IP adres v prohlížeči Google Chrome by mohlo radikálně ovlivnit reklamu ve vyhledávání

Plán společnosti Google na ochranu IP by jí poskytl monopol na údaje o poloze a zvýšil by náklady inzerentů. Společnost Google vyvíjí proxy server se dvěma skoky, aby zvýšila soukromí uživatelů prohlížeče Chrome, což má tři velké důsledky pro inzerenty:

Pro cílení reklamy na polohu budete mít možnost cílit pouze na regiony určené společností Google, což nebude přesné. Protože Google Chrome bude pro připojení k webovým stránkám používat proxy server, bude maskovat identitu uživatelů, což znamená, že inzerenti nebudou moci rozlišit mezi skutečnou návštěvností a boty. Společnost Google navíc zvyšuje sběr jedinečně cenných údajů o poloze, což by mohlo zvýšit náklady inzerentů.

Proxy server se dvěma skoky je implementován pouze v prohlížeči Chrome, což znamená, že společnost Google bude mít na tyto údaje monopol. Žádné jiné vyhledávače nebudou mít k dispozici data, která by inzerenti mohli použít pro cílení na polohu. To by mohlo účinně eliminovat konkurenci v oblasti vyhledávacích reklam.

Co je programatická reklama? Jak funguje?

Přečtěte si, jak se programatická reklama liší od tradičnějších metod nákupu médií, abyste mohli přizpůsobit reklamu svému publiku. Programatická reklama je sofistikovaným přístupem k nákupu reklamního prostoru, který využívá automatizovaných systémů a algoritmů ke koupi, prodeji a doručení reklamních inzerátů na digitálních platformách. Programatická reklama se liší od tradičního display marketingu především v tom, že nabízí větší míru automatizace, cílení a dynamického obsahu. Zatímco tradiční display marketing často zahrnuje ruční nákup a prodej reklamního prostoru a může být méně cílený, programatická reklama umožňuje automatizovanou dražbu a personalizaci reklam pro každého uživatele. To umožňuje efektivnější využití reklamního rozpočtu a dosažení relevantních publika s vyšší účinností.

Meta by mohla letos spustit reklamu na Threads

Značky a marketéři možná budou moci nakupovat reklamy na textové platformě Threads dříve, než se očekávalo. Značky a marketéři tak budou mít brzy další možnost, jak oslovit své cílové skupiny. Přestože Threads stále není na úrovni Facebooku nebo Instagramu získalo během prvních 24 hodin od svého spuštění v loňském roce 50 milionů sledujících a nyní má přibližně 85 milionů aktivních uživatelů měsíčně. 

Nové možnosti reklamy na YouTube Shorts pro značky

Společnost Google představuje nové reklamní produkty a kreativní strategie YouTube Shorts v souvislosti s rozvojem platformy pro krátká videa. V příspěvku na blogu společnost Google představila YouTube Select Shorts, řadu obsahu, kde mohou inzerenti umisťovat reklamy na Shorts vedle populárních videí. Oznámení přichází v době, kdy YouTube Shorts překročil hranici dvou miliard měsíčně přihlášených uživatelů a 70 miliard denních zhlédnutí po celém světě, přičemž sledovanost na připojených televizorech vzrostla v prvních devíti měsících roku 2023 o více než 100 %.

YouTube stupňuje válku proti blokátorům reklam

Uživatelé YouTube, kteří používají blokátory reklam, aby se vyhnuli reklamě na platformě, nyní uvidí upozornění nebo budou mít problémy s vyrovnávací pamětí. YouTube dělá vše pro to, aby reklamy vidělo co nejvíce jeho neplatících uživatelů. Válka YouTube s blokátory reklam pravděpodobně povede k nespokojenosti uživatelů, kteří YouTube zcela opustí. Buď to, nebo se podvolí a zaplatí si službu YouTube Premium, aby se vyhnuli nadměrné reklamě. Pokud se stane to druhé, YouTube získá příjmy, ale v konečném důsledku to znamená, že inzerenti ztratí dosah a expozici.

Google rozšiřuje automatické reklamy o sponzorované odkazy "Ad Intents"

Společnost Google představuje formát "reklamních záměrů", který umisťuje sponzorované odkazy do obsahu vydavatelů, čímž vytváří potenciální příležitost k příjmům. Tento formát vkládá do obsahu stránek vydavatelů odkazy, které v dialogových oknech zobrazují kontextové reklamy a výsledky vyhledávání. Cílem formátu reklamních záměrů je zobrazovat relevantní reklamy a informace na základě obsahu stránky a zájmů návštěvníků. Když návštěvníci kliknou na dynamicky generované odkazy nebo kotvy, otevře se překryvný dialog zobrazující organické výsledky vyhledávání a související reklamu.

Dubnové novinky v oblasti PPC a digitálního marketingu přinášejí vzrušující příležitosti pro marketéry a podniky, které chtějí maximalizovat svůj online dopad. Od pokročilých strategií cílení po nové nástroje pro analýzu dat, tyto inovace nabízejí nové způsoby, jak oslovit a zapojit vaše cílové publikum. Abychom zůstali konkurenceschopní, musíme tyto změny nejen sledovat, ale také je rychle implementovat do našich digitálních strategií.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp