Silvestr 2023 Brno
Seznamte se s klíčovými PPC novinkami, které přináší prosinec 2023. Získejte přehled o trendech, které budou formovat digitální strategie a ovlivní placenou reklamu v příštím roce.

S blížícím se koncem roku 2023 přináší prosinec nejen bujaré veselí, ale také významné změny v oblasti placené reklamy. Svět PPC prožívá v těchto posledních měsících roku řadu inovací, které mohou zásadně ovlivnit strategie online marketingu v nadcházejícím roce. Podívejme se na nejnovější trendové posuny a klíčové novinky, které se objevily v prosinci, a co můžeme očekávat v oblasti placené reklamy v příštím roce.

Zde jsou některé z nejdůležitějších novinek ze světa PPC v prosinci 2023:

Google rozšířil podporu pro formáty reklamy Discovery

Nyní mohou inzerenti cílit své reklamy Discovery na základě demografických údajů, zájmů a dalších faktorů. Před touto změnou mohli inzerenti cílit své reklamy Discovery pouze na základě klíčových slov. Nyní mohou inzerenti používat následující cílení:

  • Demografické údaje: Inzerenti mohou cílit své reklamy na základě věku, pohlaví, umístění, zájmy a další demografické údaje.
  • Zájmy: Inzerenti mohou cílit své reklamy na základě zájmů uživatelů, které byly shromážděny z jejich aktivit na internetu.
  • Chování: Inzerenti mohou cílit své reklamy na základě chování uživatelů, jako je návštěva konkrétních webových stránek nebo nákup konkrétních produktů.

Toto rozšíření cílení poskytuje inzerentům větší kontrolu nad tím, kdo vidí jejich reklamy Discovery. To může pomoci inzerentům zlepšit výkon svých kampaní Discovery a dosáhnout svých marketingových cílů.

Google oznámil, že bude brzy zavádět novou funkci "Dynamická cílení"

Google oznámil, že bude brzy zavádět novou funkci "Dynamická cílení" pro kampaně Performance Max. Tato funkce umožní inzerentům zobrazovat své reklamy na základě údajů z více zdrojů, včetně dat z jejich webových stránek, aplikací a dalších kanálů. Před touto změnou mohli inzerenti cílit své kampaně Performance Max pouze na základě klíčových slov, zájmů a demografických údajů. Nyní mohou inzerenti používat dynamické cílení k cílení svých reklam na základě obsahu, který uživatelé procházejí na webu nebo v aplikacích.

Dynamické cílení funguje tak, že Google analyzuje obsah, který uživatelé procházejí, a poté generuje cílové publikum pro danou reklamu. Google používá k tomu různé faktory, včetně obsahu webových stránek nebo aplikací, které uživatelé navštěvují, produktů, které si prohlíží, a dalších.

Dynamické cílení může být pro inzerenty cenným nástrojem pro zlepšení výkonu jejich kampaní Performance Max. Může pomoci inzerentům oslovit relevantnější publikum a zvýšit míru prokliku a konverze. 

Meta přidává více nástrojů generativní umělé inteligence

Meta představila řadu nových funkcí generativní umělé inteligence. Meta rozšiřuje svůj arzenál generativní umělé inteligence o nové nástroje, které mají zásadní dopad na tvorbu obsahu. Mezi klíčové inovace patří možnost vizuální tvorby přímo ve streamu, což umožní uživatelům ještě flexibilnější a okamžitou tvorbu obsahu. Další vylepšení zahrnuje schopnost úprav kreativních prvků pro Stories, čímž se otevírá prostor pro personalizovanější a poutavější příběhy. S rozšířenou dostupností AI chatbotů se zase očekává zlepšení interakce uživatelů s platformou Meta. Tato série inovací posiluje pozici Meta v oblasti umělé inteligence a nabízí uživatelům nové nástroje pro tvorbu a sdílení obsahu.

Facebook oznámil nový formát reklamy "Video Ads for Stories

Facebook oznámil, že bude brzy zavádět nový formát reklamy "Video Ads for Stories". Tento nový formát reklamy umožní inzerentům zobrazovat své reklamy ve Stories na Facebooku a Instagramu. Reklamy Video Ads for Stories budou mít následující vlastnosti:

  • Budou moci být zobrazeny v příbězích na Facebooku a Instagramu.
  • Budou mít délku 15 sekund.
  • Budou moci obsahovat text, obrázky a video.
  • Budou moci být cíleny na základě demografických údajů, zájmů a dalších faktorů.

Reklamy Video Ads for Stories mohou být pro inzerenty cenným nástrojem pro oslovení nové publikum a zvýšení povědomí o své značce. Mohou být také použity k propagaci konkrétních produktů nebo služeb.

Facebook plánuje začít s vydáním reklam Video Ads for Stories v první polovině roku 2024.

LinkedIn bude brzy zavádět nový formát reklamy 

LinkedIn oznámil, že bude brzy zavádět nový formát reklamy "Video Ads for LinkedIn Audience Network". Tento nový formát reklamy umožní inzerentům zobrazovat své reklamy na webových stránkách a v aplikacích, které jsou součástí Audience Network od LinkedInu.

Tento nový formát reklamy bude umožňovat inzerentům vytvářet 15-30sekundové videoreklamy, které se budou zobrazovat na webových stránkách a v aplikacích, které jsou součástí Audience Network LinkedIn. 

Reklamy Video Ads for LinkedIn Audience Network budou mít následující vlastnosti:

  • Budou moci být zobrazeny na webových stránkách a v aplikacích, které jsou součástí Audience Network LinkedIn.
  • Budou mít délku 15-30 sekund.
  • Budou moci obsahovat text, obrázky a video.
  • Budou moci být cíleny na základě demografických údajů, zájmů a dalších faktorů.

Reklamy Video Ads for LinkedIn Audience Network mohou být pro inzerenty cenným nástrojem pro oslovení nové publikum a zvýšení povědomí o své značce. Mohou být také použity k propagaci konkrétních produktů nebo služeb.

LinkedIn plánuje začít s vydáním reklam Video Ads for LinkedIn Audience Network v první polovině roku 2024.

Jak získat 21 % uživatelů navíc díky videu v obsahové síti?

Jak podpořit brand s využitím videoreklamy? To otestovali v Seznamu během přelomu jara a léta, na který agentura Proficio naplánovala brand awareness kampaň pro klienta Niceboy®. A rádi se s vámi podělí o to, jak kombinace reklamy na Facebooku, programatické reklamy a obsahu na YouTube zafungovala.

Meta testuje nový AI nástroj pro generování zvuku

Meta představila svůj nový nástroj umělé inteligence s názvem Audiobox, který právě prochází živým testováním. Tento inovativní nástroj umožňuje uživatelům vytvářet vlastní zvukové ukázky prostřednictvím jejich vlastního hlasu a/nebo textových pokynů. Audiobox představuje poslední přídavek do rostoucí rodiny generativních nástrojů Mety, které mají být implementovány v jejích aplikacích pro širokou škálu použití v příštím roce. Tato novinka představuje zajímavý krok vpřed v oblasti umělé inteligence a nabízí uživatelům nový způsob interakce s technologiemi Meta.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp