říjen
Tento článek vás provede klíčovými novinkami, které formují současný trend v oblasti placené reklamy a strategií online marketingu.

V dynamickém světě PPC reklamy a online marketingu se měsíc říjen představil jako období plné novinek a strategických posunů. V tomto článku se zaměříme na klíčové novinky, které formují současný trend v oblasti placené reklamy a online marketingových strategií. Připravte se na pohled do nejnovějších a nejzajímavějších inovací, které mohou posílit efektivitu vašich PPC kampaní a zlepšit výsledky vašich online marketingových aktivit.

Sklik výzva „Namíchejte si letní cílení v Skliku“ zná své vítěze

V srpnu proběhla další zajímavá výzva v rámci Skliku, tentokrát na téma „Namíchejte si letní cílení v Skliku“ a nyní známe vítěze této soutěže. Do této speciální akce se aktivně zapojilo celkem 21 agentur s rozsáhlým portfoliem klientů. Účastníci této výzvy si odnesli nové postupy a tipy, které poslouží ke zlepšení byznysových výsledků. Cílem této výzvy bylo umožnit soutěžícím otestovat různá cílení v rámci Skliku a najít tak optimální přístup pro své klienty. Podobně jako každý člověk upřednostňuje odlišný koktejl, i klienti potřebují specifický přístup k reklamním kampaním. Účastníci měli možnost vybírat z široké škály možností a dostali i užitečné tipy, které mohou využít pro dosažení lepších výsledků ve svých byznysech. Gratulujeme vítězům a oceňujeme aktivní účast všech agentur, které přispěly k obohacení digitálního marketingového prostředí.

Instagram Stories nabídnou nový feed a možnost vytvářet nálepky z fotek

Instagram experimentuje s dvěma novinkami ve Stories, které by mohly přinést nové možnosti pro uživatele. Za prvé, platforma zkoumá možnost nového samostatného kanálu příběhů nazvaného "Nearby", který bude zobrazovat veřejný obsah uživatelů a firem v dané lokalitě. Tato novinka by mohla posílit propojení mezi uživateli a místními podniky a zvýšit angažovanost ve specifických geografických oblastech. Druhou inovací je schopnost vytvářet nálepky z objektů na fotografiích. Tato funkce umožní uživatelům přidat kreativní a personalizované prvky do svých příběhů, což může zvýšit atraktivitu sdíleného obsahu. Instagram tak opět reaguje na potřeby uživatelské komunity a snaží se přinášet nové funkce, které obohatí uživatelský zážitek a podpoří různorodost obsahu na této populární sociální platformě.

Jak se změní rozložení reklamních zón na webech v Seznam Newsfeed?

Od začátku spolupráce se v Seznam.cz zaměřují na co nejlepší výtěžnost reklamních pozic na webech Partnerů. V rámci dlouhodobé spolupráce s Partnery se v Seznam.cz zaměřují na optimalizaci rozložení reklamních zón na webech Seznam Newsfeed s cílem dosáhnout co nejlepší výtěžnosti reklamních pozic. Navrhují rozložení reklamních pozic s ohledem na webový design, a to s přihlédnutím k testování, kde se vždy snaží vybrat umístění, která maximalizují efektivitu daných ploch. Bez ohledu na to, zda se jedná o jednosloupcový či dvousloupcový layout, cílem specialistů v Seznam.cz je zajistit, aby reklamy co nejlépe zapadaly do uceleného designu stránek. Mobilní reklamy jsou navrženy tak, aby využívaly celou šířku displeje na zařízeních s šířkou nižší než 480 px, což zajišťuje větší vizibilitu a delší dobu zobrazení. 

Meta zaznamenala nárůst tržeb i počtu uživatelů

Meta zveřejnila report za 3. kvartál letošního roku. Podle nedávného reportu za 3. kvartál tohoto roku zaznamenala společnost Meta významné úspěchy, které zahrnují stabilní nárůst uživatelské základny a dosud nejlepší čtvrtletní tržby. Facebook ve třetím čtvrtletí přidal 19 milionů aktivních uživatelů měsíčně, čímž se celkový počet uživatelů dostal na impozantních 3,049 miliardy. Tento růst byl zejména ovlivněn regiony Asie a Tichomoří. Zvláště výrazný byl nárůst v Indii a Indonésii, což je částečně dáno zlepšením místní konektivity. Naopak v Evropě došlo ke ztrátě uživatelů, zatímco v Severní Americe byl zaznamenán pouze mírný nárůst o jeden milion uživatelů. Tyto regiony představují dva hlavní trhy pro Metu v rámci příjmů na uživatele. Celkově tedy společnost Meta zaznamenala pozitivní výsledky, co se týče uživatelské expanze, což přispívá k její pozici na globálním trhu.

Konference Call Centra bude letos o umělé inteligenci i lidech

Konference Call Centra se bude konat 2. listopadu na téma „Lidská práce versus umělá inteligence a slibuje zajímavý a aktuální pohled na dynamiku mezi lidskou prací a umělou inteligencí. Konference, která se uskuteční 2. listopadu v pražském hotelu Clarion, má název „Lidská práce versus umělá inteligence“. Téma reflektuje stále se rozvíjející oblasti technologií a zaměstnanosti, kde se lidé a umělá inteligence stávají stále více integrovanými. Očekává se, že diskuse a prezentace na konferenci přinesou hlubší pochopení výzev a příležitostí spojených s tímto spojením, přičemž se zaměří na aktuální trendy a inovace v oblasti call center a komunikace s klienty. Tímto způsobem konference poskytne účastníkům příležitost prozkoumat, jak může kombinace lidské práce a umělé inteligence vytvářet synergii a poskytovat efektivní a kvalitní služby.

Reminder Ads budou dostupné v Instagram Stories a Správci reklam

Instagram oznámil dvě novinky týkající se reklam s připomenutím, které přináší nové možnosti pro marketéry. První změnou je rozšíření Reminder Ads do Instagram Stories, což umožní umisťovat reklamy s připomenutím přímo do tohoto populárního formátu. Tato novinka má za cíl zvýšit zájem o události a akce prostřednictvím Stories, což je oblíbený způsob interakce s obsahem. Druhou změnou je integrace Reminder Ads přímo do Správce reklam, což usnadní marketérům tvorbu a správu těchto reklamních kampaní. Reminder Ads byly původně představeny v březnu tohoto roku a umožňují uživatelům přihlásit se k odběru připomenutí nadcházejících událostí. 

Meta spouští placený Facebook a Instagram bez reklam

Mluvilo se o tom od září a nyní Meta novinku oficiálně potvrdila. Uživatelům v EU bude od listopadu k dispozici předplatné Facebooku a Instagramu bez reklam. Tato nová možnost předplatného byla představena jako reakce na evropské předpisy a umožní uživatelům v EU volbu mezi bezplatným používáním sociálních sítí s personalizovanými reklamami nebo placenou verzí bez reklam. Tímto krokem Meta reaguje na rostoucí důraz na ochranu osobních údajů a přání uživatelů mít větší kontrolu nad zážitkem z používání sociálních médií. V době, kdy uživatelé využívají placenou verzi, Meta nepoužije jejich osobní údaje pro cílení reklam, což zdůrazňuje závazek k ochraně soukromí a personalizovaného přístupu pro své uživatele v EU.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp