novinky září
Objevte nejnovější zářijové trendy v oblasti PPC a online marketingu a zjistěte, jak se změny a inovace mohou promítnout do vaší digitální strategie.

Září roku 2023 přináší do digitálního marketingu a oblasti PPC (Pay-Per-Click) nové výzvy a příležitosti. Pro profesionály, kteří se věnují online reklamě, je důležité udržovat krok s rychle se měnícím prostředím online reklamy, abyste mohli efektivně oslovit svou cílovou skupinu a dosáhnout co nejlepších výsledků. V tomto článku se podíváme na nejnovější zářijové novinky v oblasti PPC a online marketingu, abychom vám poskytli aktuální informace o trendech, strategiích a nástrojích, které vám mohou pomoci dosáhnout úspěchu ve své online reklamní kampani.

Sládci Prazdroje vytvořili pivo i kampaň s pomocí AI

Za pomoci umělé inteligence vytvořili sládci Plzeňského Prazdroje recepturu i kampaň pro letošní Volbu sládků. Tato technologie umožnila nejen vytvoření receptury pro zářijový speciál, ale také pomohla s přípravou celé kampaně kolem tohoto piva.

Zářijový speciál programu Volba sládků představuje zajímavou kombinaci dvou odlišných pivních stylů - tradičního českého ležáku a moderní New England IPA. Toto pivo s názvem "Cybeer" bude v září dostupné ve vybraných hospodách.

Použití umělé inteligence v procesu vývoje piva a marketingové kampaně ukazuje, jak moderní technologie mohou být využity k inovaci v tradičním odvětví. Tato nová cesta otevírá možnosti pro tvorbu unikátních produktů a zážitků pro spotřebitele, a může sloužit jako inspirace pro další podniky, které chtějí využít potenciál umělé inteligence ve svém podnikání.

Meta Verified bude k dispozici i pro firemní účty

Placený ověřovací program Meta Verified byl dosud k dispozici pouze pro tvůrce. Avšak Meta se nyní chystá k rozšíření této služby a připravuje nový balíček s názvem "Meta Verified for Business."

Tento ověřovací program byl spuštěn společností Meta v únoru tohoto roku a v červnu se stal dostupným pro tvůrce z celého světa. Nyní společnost Meta posouvá své úsilí ještě dál a chystá se umožnit využívat výhody tohoto ověřovacího programu i firmám.

Pro značky, které se rozhodnou zakoupit modrou "fajfku" v rámci programu Meta Verified, to znamená nejen zvýšení autority svého účtu, ale také získání přístupu k dalším výhodám, které mohou využít k posílení své přítomnosti na platformě Meta. Toto rozšíření programu Meta Verified by mohlo být zajímavou možností pro firmy, které chtějí zlepšit svou viditelnost a důvěryhodnost na této sociální síti.

Kampaně módních značek startují, klíčový je online i AI

Zalando i Zoot spouští své podzimní kampaně. V komunikaci se zaměří zejména na online a sociální sítě, důležité je však také využití AI. Zoot se chystá představit své nové podzimní kolekce a doplní je nákupními akcemi, které mají zaujmout zákazníky. V případě Zalanda, tato značka vsadila na koncept snění jako základ pro svou podzimní kampaň. Oba detaily ukazují, že obě společnosti se snaží zaujmout své zákazníky inovativními a atraktivními způsoby.

Online prostředí, zejména sociální sítě, jsou pro komunikaci klíčové, protože umožňují těmto značkám propojit se se svými zákazníky a oslovit je efektivněji. Zoot zvláště zdůrazňuje využití umělé inteligence (AI), což může pomoci v personalizaci nabídek a zlepšení celkového zážitku zákazníků.

Podzimní kampaně těchto módních značek ukazují, že inovace a digitální strategie jsou stále důležitější pro úspěšnou komunikaci a prodej v dnešním konkurenčním světě módy.

Instagram zpřístupní dárky pro tvůrce Reels v dalších zemích

Instagram spustil virtuální dárky pro tvůrce Reels letos v únoru. Tato funkce byla původně spuštěna v únoru tohoto roku a byla omezena pouze na Spojené státy. Nyní však Instagram oznámil, že tvůrci Reels v dalších zemích budou moci využívat dárky jako způsob generování příjmů. Virtuální dárky jsou reprezentovány samolepkami a jsou k dispozici v různých hodnotách, což umožňuje divákům podpořit své oblíbené tvůrce.

Tato expanze umožní tvůrcům z mnoha dalších zemí využívat tuto formu monetizace svých Reels videí a poskytne jim nové příležitosti k financování svého obsahu. Tato inovace ukazuje, že sociální média se snaží podporovat tvůrce a umožnit jim rozvíjet svůj obsah na platformě.

Meta představila nové reklamní nástroje

Meta přidává několik nových nástrojů pro optimalizaci reklam. Představila řadu nových nástrojů pro zlepšení efektivity reklamních kampaní na svých platformách. Tyto inovace zahrnují možnosti variabilního rozpočtu, nástroje pro podporu nákupních akcí a dokonce i přímé propojení s nákupem produktů z reklam.

Jednou z hlavních novinek je možnost variabilního rozpočtu kampaní, což umožní inzerentům flexibilněji spravovat své finanční prostředky. Tato funkce dává možnost automaticky nastavit vyšší rozpočet v konkrétním časovém období, což může být užitečné například během sezónních kampaní nebo během událostí s větším zájmem o reklamu.

Další nový nástroj se zaměřuje na podporu nákupních akcí, což může pomoci inzerentům získat více konverzí a prodejů. Tím se zvyšuje účinnost reklamních kampaní na platformě Meta.

Přímé propojení s nákupem produktů z reklam je dalším krokem směrem k zjednodušení cesty od vidění reklamy až k samotnému nákupu. To může znamenat větší pohodlí pro uživatele a zároveň zlepšení výkonu reklamních kampaní.

Tyto nové reklamní nástroje od Meta ukazují, že společnost se snaží poskytnout inzerentům více možností a efektivních prostředků pro dosažení jejich reklamních cílů na sociálních médiích.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp