Hover-to-play videoreklamy v Google AdWords
Google představil v ČR nový videoreklamní formát zvaný Hover-to-play

Hover-to-play videoreklamy v Google AdWords

Čeští inzerenti mohou nově v Google AdWords využít videoreklamy typu Hover-to-play. Taková reklama se může zobrazit výhradně v obsahové reklamní síti a to ve formátu 300x250 pixelů. Reklama je nejdřív zobrazena jako statický obrázek a při najetí kurzoru nad obrázek se po dvou vteřinách spustí odpočet a následně reklamní video. Výhodou je zpoplatení tohoto reklamního formátu - platíte až za přehrání videa, nikoliv tedy za zobrazení statického obrázku - tam to je obdobné jako u grafických reklam doposud znamých z Google AdWords.

Formát této videoreklamy spáda svou povahou do tzv. Engagement Ads, tedy do reklam, jež interaktivně pracují s uživateli a čtenáři internetového obsahu. Jde o formát, jež se více hodí na podporu značky, prezentaci produktů a služeb nebo image reklamu. Díky videoformátu působíte snadno na zrak, sluch a city potenciálních zákazníků. V USA je kromě tohoto formátu rozšířena i reklama v modální okně (LightBox), která u nás v ČR zatím není dostupná.

Další novinkou v oblasti Google AdWords je pak AdWords Editor verze 10.0.1, který je již od konce února ke stažení a reflektuje nové rozšířené kampaně. Je potřeba upozornit na fakt, že nová verze AdWords Editoru a jejích výstupů není již zcela kompatibilní s Sklikem a proto je potřeba vyčkat na úpravy importů na straně Skliku. Pokud již v sestavách používáte rozdílné reklamní inzeráty pro desktopová PC a mobilní zařízení, Sklik je naimportuje s velkou pravděpodobností bez rozlišení. Během května by mohly být tyto rozdíly zapracovány do importních struktur Skliku a drobné potíže tak budou brzy eliminovány.

Více článků z blogu

7 mocných výhod PPC reklamy

Objevte svět PPC reklamy - strategie s nízkým rizikem a vysokým ziskem pro B2B, B2C i neziskové organizace. Vyzkoušejte ji nyní a doplňte své marketingové úsilí.
Přečíst článek

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp