Srpnové novinky
Srpen nám přinesl zajímavé a perspektivní novinky do oblasti PPC reklamy a online marketingu. Pojďte se s nimi seznámit!

Každý měsíc přináší do světa PPC reklamy a online marketingu nové výzvy a příležitosti, a ani srpen není výjimkou. Znovu se nám naskytla příležitost seznámit se s novými trendy, strategiemi a nástroji, které mohou ovlivnit naše digitální kampaně. V tomto článku se podíváme na některé z nejnovějších událostí a inovací, které srpen přinesl do oblasti PPC reklamy a online marketingu.

Cestovky hlásí rekordy, podpoří last nabídky i zimní sezónu

Češi mají letos enormní zájem o trávení dovolené v zahraničí. Cestování se vrací do popředí zájmu a s ním i rekordní poptávka po dovolených a výletních zážitcích. Cestovní kanceláře po celém světě se aktivně přizpůsobují této nové realitě a zaměřují se na komunikaci novinek a last minute nabídek, aby co nejlépe uspokojily očekávání a touhy cestovatelů.

WhatsApp umožní sdílet obrazovku ve videohovorech

Aplikace WhatsApp přidala mezi možnosti videohovorů další praktický prvek. Nyní je k dispozici funkce sdílení obrazovky. WhatsApp, jedna z nejoblíbenějších chatovacích platforem, přichází s inovativní funkcí, která zcela změní způsob, jakým komunikujeme a spolupracujeme. Nově můžete sdílet obrazovku svého zařízení s ostatními účastníky hovoru, a to včetně jednotlivých chatů i skupinových hovorů. Tato novinka slibuje revoluční způsob prezentace a spolupráce, který ocení jak firmy, tak i jednotliví uživatelé. Sdílení obrazovky bude jednoduché. Během hovoru budete mít možnost vybrat možnost "Sdílet obrazovku" a ostatní účastníci budou moci vidět to, co je na vaší obrazovce. To bude skvělý způsob, jak okamžitě ukázat své myšlenky, nápady nebo obsah, který máte na svém zařízení.

Orlen urychlí rebranding stanic Benzina, upraví komunikaci

Ve druhé polovině letošního roku chce Orlen přejmenovat zhruba tři stovky čerpacích stanic Benzina. Od nového roku na rebranding naváže změnou marketingové komunikace. Mezinárodní energetická skupina Orlen přichází s významnou změnou na českém trhu čerpacích stanic. Již od roku 2019 nesou tyto stanice označení Orlen Benzina a tvoří největší prodejní síť pohonných hmot v České republice s celkem 436 stanicemi. Nyní skupina Orlen vstupuje do závěrečné fáze procesu přejmenování této sítě, aby lépe reflektovala své mezinárodní zázemí a identitu. Logo Orlen již nyní zdobí přibližně padesátku čerpacích stanic této sítě. Avšak ambiciózní plány skupiny směřují k tomu, aby logo orla bylo patrné na až 370 stanicích do konce tohoto roku. Celý proces přejmenování by měl být dokončen na přelomu let 2024 a 2025, přičemž tato transformace značky má ambice posílit nejen vizuální identitu sítě, ale i spojení se silným mezinárodním partnerem.

Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od srpna 2023

Seznam.cz, jedna z předních online platforem, nedávno zveřejnila komplexní souhrn novinek a změn, které byly provedeny v červenci tohoto roku. Blog Seznamu nabízí přehled nových kategorií, aktualizovaných parametrů a dalších důležitých změn, které ovlivňují digitální prostředí a uživatelskou zkušenost. Tento pravidelný souhrn novinek je cenným zdrojem informací pro všechny, kteří se pohybují v online světě, ať už jsou to marketéři, podnikatelé, nebo běžní uživatelé. Změny a aktualizace, které Seznam.cz implementoval, mohou mít značný dopad na viditelnost webových stránek, správu reklamních kampaní a celkovou interakci s online platformou.

Meta vyvíjí AI chatboty s více než 30 různými osobnostmi

Meta oznámila, že další fáze generativních funkcí umělé inteligence bude zahrnovat chatboty, kteří budou schopni komunikovat v různých osobách. Ty budou k dispozici v různých prvcích Facebooku, Instagramu a Messengeru. Většina technologických gigantů stále více směřuje svůj vývoj k využití umělé inteligence a generativních funkcí. Meta, firma stojící za platformami jako Facebook, Instagram a Messenger, nedávno oznámila další vzrušující krok v této oblasti. Nová fáze generativních funkcí se zaměřuje na chatboty, kteří nejenže budou schopni komunikovat, ale budou mít také schopnost měnit svou osobnost podle potřeby.

Od června Meta testuje nástroje pro AI chatboty, které mají schopnost generovat text a komunikovat s uživateli. Nyní se chystá představit variantu, která umožní až 30 různých "osobností" těchto chatbotů. To znamená, že uživatelé budou moci komunikovat s umělou inteligencí, která se bude chovat jako různé postavy, historické osobnosti nebo i stereotypní charaktery.

Jedna z možností bude například komunikovat s chatbotem, který vystupuje jako Abraham Lincoln, a diskutovat o historických událostech. Na druhé straně bude možné také konverzovat s chatbotem, který se tváří jako surfař a poskytuje cestovní rady pro oblíbené pláže.

Prodeje prosecca na českém trhu dále rostou

V loňském roce k nám bylo dovezeno téměř 10 milionů lahví prosecca, což je o 9,6 % více než v roce 2021. Obliba prosecca u nás roste, což dokazuje již sedmiletý trend růstu jeho prodejů. Tato šumivá a osvěžující vína si získávají stále více příznivců a stávají se oblíbenou volbou pro mnoho konzumentů. Podle údajů italského sdružení výrobců prosecca se jeho prodeje na českém trhu neustále zvyšují.

V loňském roce bylo do České republiky dovezeno téměř 10 milionů lahví prosecca, což představuje značný nárůst o 9,6 % ve srovnání s rokem 2021. Tento růst ještě více zvýrazňuje úspěch tohoto italského šumivého vína na našem trhu, a to zejména ve srovnání se stavem z roku 2016, kdy byl dovoz prosecca pouze čtvrtinový oproti současným číslům.

Meta sdílí tipy, jak na Meta Business Suite

Víte, co všechno můžete dělat v aplikaci Meta Business Suite? Meta zveřejnila nový přehled možností, které tento nástroj pro správu sociálních sítí nabízí. Společnost Meta se neustále snaží přinášet inovace a zlepšení v oblasti správy sociálních sítí. Nedávno zveřejnila nový přehled možností, které nabízí na svém nástroji pro správu sociálních sítí - Meta Business Suite. Tento nástroj je navržen tak, aby usnadnil podnikatelům a marketérům efektivní správu jejich online přítomnosti na Facebooku a Instagramu.

Jedním z hlavních vylepšení je schopnost zveřejňovat příspěvky napříč oběma platformami - Facebookem a Instagramem. To zahrnuje možnost sdílet příspěvky do Stories i Reels. Tímto způsobem můžete dosáhnout širšího publika a oslovit své sledující na obou sociálních sítích současně.

Meta Business Suite také poskytuje nástroje pro správu obchodních sdělení. To znamená, že můžete efektivně komunikovat se svými zákazníky a sledovat jejich dotazy a zpětnou vazbu, což je klíčové pro budování silného vztahu s vaším publikem.

Placehunter mění koncept aplikace, přidává Itálii

Mobilní aplikace pro cestování Placehunter přichází s novým konceptem. K zemím střední Evropy přidává Itálii. Společnost Placehunter, mobilní aplikace pro cestování nabízející zážitky ve střední Evropě, přichází s redesignem své platformy. Cílem změny je vylepšit uživatelský zážitek, nově nabízí personalizaci a zároveň rozšiřuje geografické pokrytí o Itálii.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp