Video reklama
Jak souvisí délka video reklamy s konverzním poměrem? To se dozvíte v tomto článku.

Delší reklamy zaznamenaly až o 50 % vyšší konverze v porovnání s kratšími. Na mobilních zařízeních se nejlépe daří reklamám dlouhým 31–60 vteřin.

S touto zprávou přišla marketingová platforma Liftoff, která uvedla, že v rámci roční analýzy prozkoumali téměř jeden bilion zobrazení, 24,5 miliardy prokliků a 240 milionů instalací aplikace, na kterou reklama mířila.

Co nám to může přinést?

Používáte-li kratší videoreklamy jako součást své marketingové strategie, vyzkoušejte vytvořit jednu delší testovací videoreklamu. Díky tomuto testování můžete zvýšit efektivitu svých mobilních videokampaní. To může vést k vyššímu zapojení publika, většímu množství konverzí a ve výsledku k lepší návratnosti investic (ROI).

Tipy pro lepší videoreklamu

  1. Začněte s tím, co máte. Na začátku není nutné vytvářet úplně nová videa. Spojte Vaše stávající reklamy a vytvořte jedno delší video. Ušetříte nejen čas, ale zároveň i peníze.
  2. Naučte se vyprávět příběhy. S delšími videoreklamami máte více prostoru pro předání příběhu s přesvědčivým závěrem. Využijte proto svých 60 vteřin naplno!
  3. Ukažte více. S delším časovým úsekem máte více prostoru na to ukázat, co Váš produkt umí. To platí především u mobilních aplikací.
  4. Zapojte uživatele. Podtrhněte autenticitu Vašeho produktu pomocí zapojení obsahu vytvořeného Vašimi zákazníky. Takovéto reklamy působí upřímněji a mohou být tak velmi účinné.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Gabriela Soukupová

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp