PPC novinky - září
Objevte nejnovější trendy v oblasti PPC a digitálního marketingu. Odhalte strategie, které vám pomohou optimalizovat vaše PPC reklamy.

V digitálním světě jsou změny a inovace každodenní realitou. Září přináší do této dynamické sféry řadu zajímavých a důležitých změn, které mohou zásadně ovlivnit vaše marketingové strategie. Připojte se k nám na cestě k objevování nových možností a strategií, které vám pomohou dosáhnout maximálního úspěchu ve vašem digitálním marketingu.

Foodora představuje s Mikýřem vybrané restaurace

V nové kampani Foodora nabízí speciální promo akci ve spolupráci s vybranými lokálními restauracemi. Doručovací platforma Foodora spustila novou kampaň s názvem „Local Heroes“. Pro zákazníky připravila speciální promo akci ve spolupráci s vybranými lokálními restauracemi. Láká na podniky, jako je Meat Vandals, Hong Kong Karlín, Manu Praga, Dish nebo Restaurace Skanzeen. Cílem je nejen upozornit na atraktivní restaurace, ale i přilákat nové zákazníky. 

Instagram umožní sdílet komentáře ve Stories

Sociální médium Instagram pokračuje v inovaci svých funkcí, aby zvýšilo angažovanost uživatelů. Jednou z nejnovějších změn je možnost sdílet komentáře z veřejných příspěvků nebo videí Reels do příběhů. Tato funkce prošla testováním a nyní je k dispozici v ostrém provozu, což umožňuje uživatelům větší interaktivitu a možnost sdílení obsahu, který je pro ně zajímavý. Instagram testuje nový způsob interakce s odpověďmi na příspěvky. Kromě toho experimentuje s novou interaktivní nálepkou, která by mohla pomoci zvýšit angažovanost uživatelů. Instagram testoval možnost sdílet komentáře z jakéhokoliv veřejného příspěvku nebo videa Reels do příběhu v posledních několika měsících. Nyní spouští novou funkcionalitu do ostrého provozu.

Dynamická míchačka SERPů: Jak skládáme výsledky hledání?

Díky tomu, že žijeme v 21. století, se jedním z nejlepších zdrojů odpovědí na naše otázky stal internetový vyhledávač. Ať už hledáme e-shop, otevírací dobu pošty, recept na večeři nebo novinky ze světa, vyhledávače nám naservírují obrovské množství informací na jedno kliknutí. Ale co vlastně očekáváme, když zadáme dotaz do vyhledávacího pole?

Meta zvažuje variantu placeného Facebooku a Instagramu bez reklam pro uživatele v EU

Meta zvažuje novou možnost nabízet uživatelům v EU placenou verzi Facebooku a Instagramu. Společnost Meta, mateřská firma Facebooku a Instagramu, uvažuje o zavedení placené verze svých sociálních médií pro uživatele v Evropské unii. Tato verze by umožnila uživatelům vyhnout se reklamám a minimalizovat využívání jejich osobních údajů pro reklamní účely v obou aplikacích. Toto rozhodnutí přichází v souvislosti s narůstajícím tlakem na ochranu soukromí uživatelů a regulacemi týkajícími se sběru a využití osobních dat.

KB SmartPay, KB a Mastercard mají společnou kampaň

KB SmartPay ve spolupráci s Mastercard a Komerční bankou spouští kampaň, s níž chce přiblížit živnostníkům výhody služby PayPhone. Společnost KB SmartPay ve spolupráci s Mastercard a Komerční bankou přichází s novou kampaní, jejímž cílem je přiblížit živnostníkům a drobným podnikatelům výhody služby PayPhone, díky které si mohou navýšit tržby až o 30 %. 

Nové kategorie a parametry na Zboží.cz od září 2023

Seznam.cz nedávno zveřejnil souhrn novinek, které přináší na svou nákupní platformu Zboží.cz od září 2023. Tyto změny a rozšíření mají za cíl zlepšit uživatelský zážitek a usnadnit zákazníkům hledání a porovnávání produktů. Zde je přehled těchto novinek, které ukazují, že Seznam.cz neustále investuje do zdokonalení své nákupní platformy, aby poskytl uživatelům co nejlepší zážitek při nakupování online. Tato rozšíření by měla zjednodušit proces hledání a porovnávání produktů a usnadnit zákazníkům najít to, co potřebují.

Instagram testuje nahrávání delších Reels

Instagram začal experimentovat s delšími klipy Reels. Sociální platforma Instagram znovu překvapuje své uživatele novinkou týkající se formátu videí Reels. Aktuálně se Instagram interně zabývá testováním možnosti nahrávání delších videí, a to konkrétně tříminutových a desetiminutových klipů.

Tato změna je zajímavým krokem od Instagramu, který v loňském roce ukončil podporu své samostatné platformy pro delší videa IGTV. Nyní se tedy vrací k možnosti publikovat obsah delší než tradiční krátké videa, ale tentokrát to dělá pod hlavičkou Reels, což je oblíbený formát pro krátká videa na této platformě.

Tím, že Instagram umožní nahrávání delších videí přímo v rámci Reels, usnadní uživatelům přístup k rozmanitému obsahu bez potřeby přepínání mezi různými sekcemi. Tato změna by mohla otevřít nové možnosti pro tvůrce obsahu, kteří budou moci lépe vyprávět své příběhy a sdílet obsah, který byl dříve příliš dlouhý pro klasické Reels.

Vývoj nového formátu videí Reels je v plném proudu, a pokud testy budou úspěšné, mohou se delší Reels brzy stát dostupnými pro všechny uživatele Instagramu. To by mohlo přinést novou dimenzi a možnosti pro tvorbu obsahu na této populární sociální platformě.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp