Březnové novinky
Nenechte si ujít žádné novinky ze světa PPC a digitálního marketingu! V článku se dozvíte vše podstatné, co se v tomto oboru začátkem března událo.

Vítejte u shrnutí nejnovějších trendů a událostí v oblasti PPC a digitálního marketingu! Svět placeného vyhledávání (PPC) a digitálního marketingu je neustále v pohybu, přinášející nové inovace v platformách, trendy v chování uživatelů a strategie optimalizace pro marketéry. Sledování těchto změn je klíčové pro úspěch každého digitálního marketingového úsilí, a proto jsme tu, abychom vám přinesli přehled nejnovějších událostí a trendů v této dynamické oblasti. Díky našemu pravidelnému aktualizovanému shrnutí budete vždy informováni o tom, co je v PPC a digitálním marketingu nového a relevantního. Tak pojďme společně prozkoumat, co přináší nejnovější vlna inovací a strategických přístupů v tomto fascinujícím světě online marketingu!

Google aktualizoval své dokumenty o zkušenostech se stránkami

Společnost Google nedávno aktualizovala své dokumenty o zkušenostech se stránkami, aby lépe objasnila, jaké signály se používají pro hodnocení kvality webových stránek. Jedním z hlavních bodů této aktualizace je zdůraznění role metrik Core Web Vitals jako signálu pro hodnocení. Google však také jasně uvedl, že kromě Core Web Vitals se žádné další signály zkušeností se stránkami přímo nepoužívají pro řazení ve výsledcích vyhledávání.

Nově aktualizovaná dokumentace uvádí, že Core Web Vitals jsou skutečně používány systémy řazení Google. Doporučuje se proto majitelům stránek, aby se snažili dosáhnout co nejlepších výsledků v těchto metrikách, což může přispět k úspěchu jejich stránek ve výsledcích vyhledávání a k vytvoření lepšího uživatelského zážitku obecně.

Je však důležité si uvědomit, že i když dobré výsledky v metrikách Core Web Vitals mohou být důležité, samotné dosažení těchto výsledků neposkytuje automaticky záruku umístění na předních pozicích ve výsledcích vyhledávání Google. Google zdůrazňuje, že k dosažení skvělých výsledků stránek patří mnohem více než jen dobré skóre v Core Web Vitals. Místo toho by majitelé stránek měli klást důraz na celkové zlepšení uživatelského zážitku a nezaměřovat se pouze na optimalizaci pro účely SEO.

Google uděluje sankce ve vyhledávání prostřednictvím manuálních akcí

Zkontrolujte své stránky v rámci služby Google Search Console a zjistěte, zda byly ovlivněny ručními penalizacemi.

Den poté, co společnost Google zveřejnila své nové zásady pro spam ve vyhledávání, včetně aktualizací pro spam z března 2024, začala penalizovat webové stránky, které podle jejího názoru tyto zásady pro spam porušovaly.

Výsledkem těchto sankcí je, že některé weby byly zcela nebo částečně vyřazeny z výsledků vyhledávání Google. Tyto weby také obdržely oznámení o těchto sankcích v sekci ručních akcí v rámci služby Google Search Console.

Dočasně nedostupné nástroje Firemní profily Google

Některé funkce a nástroje v rámci firemních profilů Google byly začátkem března dočasně nedostupné. Mezi tyto funkce patří možnost zkontrolovat stav ověření, spravovat odvolání a spravovat recenze. Společnost Google uvedla, že na obnovení těchto funkcí pracuje.

  • Mezi konkrétní nedostupné nástroje patří např:
  • Kontrola stavu ověření
  • Správa odvolání pro vaše firemní profily Google
  • Správa recenzí vašich firemních profilů Google

 

Vyhledávání Google vypnulo některé výsledky bohaté na události

Společnost Google vypnula některé výsledky bohaté na události a změnila způsob, jakým se některé výsledky bohaté na události zobrazují ve výsledcích vyhledávání Google. V důsledku toho se může v konzole Google Search Console s nastaveným filtrem pro konkrétní vzhled vyhledávání zobrazit pokles zobrazení a prokliků.

Společnost Google tuto novinku zveřejnila v části anomálie dat v nápovědě služby Search Console. Napsala, že počínaje 4. březnem 2024 "služba Google Search změnila způsob, jakým se ve výsledcích vyhledávání zobrazují výsledky bohaté na události".

Nástroje pro webmastery Bing získávají nový přehled IndexNow Insights & top SEO insights 

Společnost Microsoft aktualizovala nástroje Bing Webmaster Tools o nové užitečné poznatky a přehledy, které vám pomohou s výkonem vašich stránek v rámci Bingu a vyhledávání obecně. V nástrojích Bing Webmaster Tools je k dispozici nová sestava IndexNow Insights, která ukazuje více než jen adresy URL odeslané do služby IndexNow. Bing také přidal novou sestavu Top SEO insights, která vám ukáže vaše hlavní problémy v oblasti SEO.IndexNow dosáhl 2,5 miliardy odeslaných adres URL, což je více než 1,2 miliardy před šesti měsíci. Na IndexNow připadá také 17 % nových adres URL, na které se kliká ve výsledcích webového vyhledávání.

Google vydává rozsáhlou aktualizaci vylepšení kvality vyhledávání

Společnost Google vydává rozsáhlou aktualizaci vylepšení kvality vyhledávání a několik aktualizací spamu ve své březnové aktualizaci algoritmu. Aktualizace vede ke 40% snížení neužitečného obsahu ve vyhledávání.

Společnost Google dnes oznámila spuštění několika opatření zaměřených na zlepšení kvality výsledků vyhledávání. Jako první krok spustila svou první aktualizaci jádra a také první letošní aktualizaci algoritmu, konkrétně aktualizaci jádra z března 2024. Tato aktualizace má za cíl vylepšit relevantnost a užitečnost výsledků vyhledávání pro uživatele. Společnost Google pravidelně aktualizuje své algoritmy a jádro vyhledávacího systému, aby zajistila, že vyhledávací výsledky co nejlépe odpovídají potřebám uživatelů a odrážejí nejnovější trendy a změny na internetu.

Meta spouští API pro Threads

Meta rozšířila test rozhraní API pro aplikaci Threads. Nyní umožňuje přístup vybraným partnerům z oblasti správy sociálních médií. Tento krok přináší novou možnost plánování příspěvků, která je nyní k dispozici pro uživatele. Meta již v prosinci uvedla první zmínku o rozhraní API pro Threads a nyní posunula jeho vývoj dále tím, že spolupracuje s řadou platform třetích stran, včetně Hootsuite, Grabyo, Sprout Social, Social Newsdesk, Sprinklr a Techmeme. Tato spolupráce umožňuje uživatelům snazší správu obsahu v aplikaci Threads přímo z již existujících platforem pro správu sociálních sítí, které již používají. Tím se zefektivní celkový proces správy obsahu na sociálních médiích a umožní uživatelům lépe využít možnosti, které Threads nabízí.

Instagram sdílí přehled efektivních marketingových koncepcí

Hledáte novou inspiraci pro svůj obsah na Instagramu? Meta nedávno zveřejnila přehled marketingových koncepcí, které na Instagramu dobře fungují, nabízející užitečné tipy a inspiraci pro obsahovou strategii značek na této platformě. Tyto tipy jsou sice poměrně běžné, ale přesto stojí za povšimnutí, protože mohou posloužit jako vodítko pro dosažení lepších výsledků. Uživatelé mohou využít tyto rady k vytváření zajímavého obsahu, který osloví svou cílovou skupinu a posílí zapojení jejich sledujících. Díky tomuto přehledu mohou značky lépe porozumět tomu, co funguje na Instagramu, a efektivněji plánovat svou obsahovou strategii tak, aby dosahovala požadovaných výsledků.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp