Srpnové PPC novinky
Srpen nám přinesl další zajímavé a perspektivní novinky do oblasti PPC reklamy a online marketingu. Pojďte se s nimi seznámit!

V dynamickém světě online marketingu se neustále objevují nové trendy a inovace, které ovlivňují způsob, jakým podniky oslovují svou cílovou skupinu. Srpen není výjimkou, a proto je důležité být stále v obraze o nejnovějším vývoji v oblasti PPC reklamy a online marketingu. Tento článek se zaměřuje na klíčové novinky, které byly v tomto měsíci představeny a které mohou mít významný dopad na strategie marketingových profesionálů.

YouTube zvrátil trend a na reklamním trhu znovu rostl

Dosah YouTube se rozšiřuje i na televizních obrazovkách a videoplatforma proto letos na jaře přišla s reklamním formátem oblíbeným v televizi.
V druhém letošním čtvrtletí se YouTube, vedoucí videoplatforma, dočkala zvratu ve svém vývoji a na reklamním trhu úspěšně překonala dvě předchozí čtvrtletí poklesu. Výsledky z tohoto období, které byly nedávno zveřejněny mateřskou společností Alphabet, ukazují na návrat růstu ve výnosech z reklamy na YouTube. Konkrétně výnosy dosáhly výše 7,7 miliard USD, což představuje meziroční nárůst o 4 %. Tento zisk signalizuje návrat k stabilitě na reklamním trhu, což podle slov managementu společnosti značí pozitivní trend.

Tento úspěch zároveň ukazuje na vitalitu a schopnost YouTube adaptovat se na měnící se podmínky v oblasti online reklamy. S návratem k růstu a zvýšenými výnosy zdůrazňuje YouTube svou důležitost jako klíčový hráč v marketingovém ekosystému. Tento úspěch je zároveň povzbuzením pro marketingové profesionály a firmy, které využívají YouTube k oslovení svých cílových skupin. S růstem výnosů z reklamy se zvyšuje atraktivita platformy pro investice do inzerce a poskytuje nové možnosti pro efektivní oslovování publika.

Instagram testuje nové počty komentářů a sdílení u příspěvků

Instagram testuje nový formát metrik u příspěvků ve feedu. Ten by u každé aktualizace ve streamu zobrazoval kromě lajků také počty sdílení a komentářů.

Instagram, jedna z předních sociálních platforem pro sdílení fotografií a videí, neustále vyvíjí a testuje nové funkce, aby zlepšil zážitek uživatelů a usnadnil tvůrcům obsahu komunikaci se svými sledujícími. V posledním testování se objevuje nový formát metrik pro příspěvky ve feedu, který by mohl výrazně ovlivnit, jak lidé vnímají a interagují s obsahem.

Tento nový formát metrik by přinesl viditelnější informace o interakci uživatelů s každým příspěvkem. Kromě klasických lajků by se zobrazovaly také počty sdílení a komentářů. Tímto způsobem by uživatelé měli přístup ke komplexnějším údajům o tom, jak obsah rezonuje s jejich sledujícími a jak ho vnímají.

Musk chce změnit způsob zobrazování zpráv na Twitteru

Elon Musk chce změnit způsob zobrazování odkazů na zprávy na své platformě sociálních médií X, dříve známé jako Twitter. Tento krok však vyvolává diskuze a otázky ohledně jeho možných dopadů, zejména na vydavatele zpráv.

Podle informací agentury Reuters Musk zvažuje odstranění titulků a textů z odkazů na zpravodajské články, které jsou na platformě sdíleny. Místo nich by zůstal pouze průvodní obrázek. Tato změna by mohla výrazně ovlivnit způsob, jakým uživatelé vnímají a interagují se sdílenými zprávami.

Zpráva, že tato iniciativa pochází přímo od Elona Muska, byla potvrzena společností. Pokud by tato změna byla implementována, mohla by mít významný dopad na vydavatele zpráv. Odstranění titulků a textů by mohlo výrazně snížit schopnost zpráv přilákat uživatele, kteří by se mohli spoléhat na vizuální obsah, aniž by získali dostatečný kontext.

Aplikace Threads přidala nové funkcionality

Přestože aplikace Threads není v EU ještě dostupná, hodí se vědět, jak se vyvíjí, co všechno umí a jaký potenciál může mít pro vaše podnikání, jakmile bude v evropském regionu k dispozici. Společnost Meta postupně přidává různá vylepšení a praktické nástroje, aby zvýšila angažovanost uživatelů.

Aplikace Threads, která se zaměřuje na krátké textové aktualizace, byla spuštěna společností Meta (dříve Facebook) v červenci letošního roku. Její rychlý nárůst popularity byl patrný již ve zprávě o dosažení 100 milionů registrací v rekordně krátkém čase. Od té doby však tempo růstu poněkud zpomalilo. Tento pokles růstu lze přisoudit omezeným funkcím, klesajícímu zapojení uživatelů a omezené dostupnosti v regionálním měřítku.

Meta sdílí tipy, jak na Meta Business Suite

Víte, co všechno můžete dělat v aplikaci Meta Business Suite? Meta Business Suite je nástroj, který umožňuje efektivně spravovat a koordinovat sociální sítě Facebook a Instagram z jednoho místa. Nedávno Meta zveřejnila nový přehled možností, které tento nástroj nabízí pro podnikání a správu online přítomnosti. Meta Business Suite vám umožňuje snadno a pohodlně zveřejňovat obsah na vašich stránkách a profilech na Facebooku a Instagramu, můžete plánovat příspěvky tak, aby byly publikovány v optimální časy, můžete vytvářet a zveřejňovat Stories a Reels na obou platformách. Tato funkce vám umožňuje využívat vizuální formáty pro oslovování svého publika. Aplikace Meta Business Suite vám také umožňuje spravovat komunikaci se zákazníky a odpovídat na zprávy přicházející z různých kanálů. To je důležité pro udržování aktivního a angažovaného komunikačního kanálu. Můžete vytvářet a spravovat reklamy na Facebooku a Instagramu přímo z aplikace, což vám umožňuje efektivně řídit své reklamní kampaně a sledovat jejich výkony. Můžete také získat informace o dosahu, angažovanosti, konverzích a dalších klíčových metrikách.

Nákupní centra chystají podzimní kampaně

Nákupní centra se chystají na podzimní sezonu, připravují kampaně a plánují různé akce či oslavy, které mají přilákat návštěvníky.
Nákupní centra se připravují na nadcházející podzimní sezonu a aktivně pracují na plánování a přípravě různých kampaní a akcí. Cílem těchto iniciativ je přilákat návštěvníky zpět do nákupních center po letních měsících a poskytnout jim atraktivní zážitky.

V rámci podzimních kampaní nákupní centra přicházejí s různými akcemi, oslavami a novinkami, které mají motivovat lidi k návštěvě. Tyto akce mohou zahrnovat slevové akce, soutěže, tematické události a další způsoby, jak zvýšit atraktivitu nákupních center a zajistit zábavný a příjemný nákupní zážitek.

S příchodem podzimu a blížícím se návratem dětí do škol se také zaměřují na komunikaci kolem této tématiky. To může zahrnovat nabídky a akce spojené s nákupem školních potřeb, oblečení a dalších produktů, které souvisí se začátkem nového školního roku.

Nákupní centra rovněž plánují dlouhodobější strategie, jako jsou předvánoční a vánoční kampaně. Ty mají za cíl přilákat návštěvníky během vánočního období a vytvořit tak pro ně vhodnou atmosféru pro nákupy a oslavy.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp