přeložte si produkty na eshopu
Chystáte se svým e-shopem vstoupit na zahraniční trhy nebo máte k dispozici data od Vašeho zahraničního dodavatele?

Chystáte se svým e-shopem vstoupit na zahraniční trhy nebo máte k dispozici data od Vašeho zahraničního dodavatele? To jistě budete potřebovat přeložit XML popisky produktů do příslušného jazyka. S tím Vám pomůže Conviu.

Překlad se běžným způsobem řeší tak, že klient zašle český text překladateli. Ten je pár dní text překládá do daného jazyka a cenu si zaúčtuje od počtu normostrany, což jsou obecně nemalé peníze. Následně pak klient musí založit nový e-shop a manuálně vložit celý přeložený text ke každému produktu. Samozřejmě založit nový e-shop trvalo několik dní i týdnů a musely se navíc listovat všechny produkty. Tato cesta je tedy velmi časově náročná.

Další možností je Google překladač. Zde si klient možná překlady obstaral sám pomocí Google překladače, aby ušetřil. Nicméně kromě opět vynaloženého času, jsou texty nejspíš stylisticky chybné, krkolomné a některé věty nedávají ani smysl. Takže dotyčný klient stejně musí oslovit korektora, aby texty upravil a poté zakládat nový e-shop a vše opět manuálně vkládat, jako v předešlém případě. Můžeme tedy vidět, že tento přístup také není optimální.

Dnešní doba se však mění a nabízí zcela nová možnost. A to v podobě automatického překladače, který vše zvládne za Vás s minimálním úsilím a času. Automatický překladač nabízí nástroj na úpravu XML feedů – Conviu překladač. Tato možnost Vám ulehčí spoustu času a práce. Překlad eshopu lze zvládnout za pár minut a lze tak pomocí xml (nebo csv) nahrát hned do eshopu. Přeložený eshop tak máte během pár hodin připravený pro expanzi.

Online data

S čím vším Vám pomůže automatický překladač Conviu?

  • Založit nový e-shop s jazykovou mutací a přeložit celý XML feed (nebo xls či csv soubor) do požadovaného jazyka
  • Přeložit veškerá data od zahraničního dodavatele
  • Propagovat Vaše produkty v zahraničí
  • Nabízet produkty v cizině přes Marketplace – Mall, Alzu apod.

Potřebujete jiný jazyk, který není v nabídce?

Vůbec to není žádný problém! Je možné aktivovat jakýkoli jazyk, pouze o to musíte zažádat. Conviu umožňuje využít pro automatické překlady hned 3 překladač. Patří mezi ně: Google API Translator, Bing Microsoft a DeepL Translator. DeepL Translator míří opravdu vysoko v poslední době svou kvalitou překladů. Pracuje se speciálními procesy strojového učení (Machine Learning), které jsou založené na umělé inteligenci (AI). Překladač si tak dokáže poradit nejen s delšími odstavci, ale i celými texty.

A jak automatický překladač Conviu vůbec funguje?

Nejprve je nutné do Conviu importovat veškerá data, a to ve formátu XML, CSV, XLSX, a to prostřednictvím URL odkazu nebo z FTP serveru, nebo také přes webové služby. Další možností je nahrát uložený soubor z počítače nebo z Google data Sheets. Lze také přidat i dodatečný import nebo spojit více XML souborů dohromady.

Data od dodavatele nebo z e-shopu lze vložit také prostřednictvím Custom formátu, tedy vlastním, jakémkoliv formátu. Jen stačí namapovat názvy sloupečků (elementů). V dalším kroku vytvoříte XML nebo CSV dle specifikace e-shopu. Nejčastější formáty pro e-shopy jsou již předpřipravené.  Poté je možné nastavit jaké elementy se mají překládat (tzn.: název, popisek) a také lze nastavit přepočet cen na zvolenou měnu.

Pro překlad je možné vložit neomezený počet dat (počet produktů). Po exportu veškerých dat, systém propočítá cenu překladu a ta bude uhrazena z nabitého kreditu. Cena se pohybuje na 80 haléřích za 1000 znaků. Pokud se tato cena porovná s profesionálními překladateli, kde ještě musíte texty manuálně vkládat, je to velmi výhodná cena. Navíc celý proces je od zakoupení kreditu až po nastavení překladu plně automatický, takže nemusíte tedy nikoho kontaktovat a čekat na realizaci.  

Pokud se aktualizují data o nové texty, přeloží se pouze ty nové texty, které ještě nebyly přeložené.

První překlad většího množství dat se může realizovat i několik hodin (záleží na objemu dat), nicméně s každým dalším novým produktem bude překlad již velmi rychlý. Překlad lze spustit i pozastavit kliknutím na tlačítko.

Specifické výrazy pro překlad lze přidat do slovníku manuálně. Příkladem jsou např.: odborné výrazy.

Je také možnost vytvoření „můstku“ mezi jednotlivé e-shopy. Při listingu produktů v jednom e-shopu, dojde k následnému automatickému překladu nových produktů a přenosu dat do jeho e-shopu již s jinou jazykovou mutací.

Pro koho je určený automatický překladač?

Conviu je určené pro každého, kdo chce prodávat v různých zemích, a to jednoduše, rychle a bez znalosti programování. V Conviu je možnost, vyzkoušet si vše na 30 dní zdarma, takže nic neriskujete

Stav překladu lze průběžně kontrolovat v přehledu editace exportu. Pokud nevyčerpáte celý svůj kredit, je možné jej v Conviu ponechat pro překlad nových produktů. Případně lze požádat o vyplacení zůstatku zpět na Váš účet.

Chtěli byste pomoct s překlady či máte nějakou otázku? Zavolejte nám nebo nám napište na e-mail info@conviu.com.

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp