Google Analytics
Chybí vám v Google Analytics 4 data v Akvizici uživatelů a Akvizici návštěvnosti? Máme pro vás řešení, jak data zobrazit.

Přestala se vám zobrazovat starší uživatelská data?

Jestliže se vám přestala zobrazovat data o uživatelích, která byla sesbírána před 6. zářím 2023, nejste v tom sami. Problém není s největší pravděpodobností na vaší straně. 

Původně se zdálo, že by mohl být problém v analytických účtech, které zavedly Google Analytics 4 později než v září 2023. Ukázalo se však, že se se stejným problémem potýkají také uživatelé, kteří svůj GA4 účet měli již dávno předtím, dokonce již na začátku roku 2022.

Google přišel s řešením

Pro zobrazení sesbíraných dat, která jsou staršího data než 6. září 2023, je zapotřebí změnit primární dimenzi. Tu je zapotřebí přepnout na Výchozí skupinu kanálů. Google vydal novou aktualizaci, která automaticky zobrazuje data ve výchozí skupině kanálů, problémy se zobrazením by se tak měly co nejdříve automaticky vyřešit.

Pokud se vám data stále nezobrazují, přepněte primární dimenzi na výchozí skupinu kanálů ručně v přehledech Akvizice uživatelů a Akvizice návštěvnosti v GA4.

Přetrvávají-li problémy, či potřebujete s nastavením měření pomoci, neváhejte obrátit se na naše zkušené odborníky.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Gabriela Soukupová

Foto zdroj: pixabay.com

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp