Google My Business Builder
Google se rozhodl učinit krok, kterým dopřeje možnost vlastnit webové stránky každému prostřednictvím nástroje Google My Business Builder.

Google se může pyšnit nejen celosvětovým prvenstvím v počtu využívání jeho vyhledávače, ale také počtem účtů, které si u něj firmy zakládají. I když jejich počet každým dnem roste, ne každá firma disponuje vlastními webovými stránkami. Ty jsou přitom pro firmy velmi důležité a to nejen jako zdroj informací, ale také jako způsob, jak oslovit potenciální zákazníky.

Google se proto rozhodl učinit krok, kterým dopřeje možnost vlastnit webové stránky každému prostřednictvím nástroje Google My Business Builder, který funguje v rámci služby Moje firma (Google My Business). K tomuto kroku ho vedla mimo jiné i statistika, která ukazuje, že kolem 60 % všech firem nemá dosud žádný vlastní web. Díky novému nástroji lze získat vlastní web během několika minut a to bez jakýchkoliv zvláštních znalostí. Zájemci si mohou vytvořit vlastní webové stránky nejen v počítači, ale díky přizpůsobivému rozhraní i v telefonu.

Jaké jsou náklady

Samotný nástroj je zcela zdarma, jsou zde pouze náklady spojené s vlastnictvím domény (např. .net, .com nebo .biz), kterou si zakoupíte skrze Google. V opačném případě byste měli ošklivou URL adresu, která by mohla vypadat třeba takto: vasbyznys.business.site – což by se nejen špatně pamatovalo, ale také by adresa nepůsobila nijak prestižně.

Funkce a výhody

Nástroj Google My Business Builder obsahuje poměrně zajímavé funkce a výhody, mezi které patří:

  • Je zdarma k použití
  • Získáte vlastní název domény
  • Je mobilní
  • Automaticky se aktualizuje
  • Můžete ho používat na svém mobilním telefonu
  • Na stránky lze snadno umístit reklamy

Google My Business

Upozorňujeme však, že k využívání tohoto nástroje je zapotřebí mít u Googlu ověřený účet Moje firma, jinak nástroj pro tvorbu webu nepoužijete. Weby, které disponují podobou nazevbyznysu.site již zahrnují 113 000 výsledků vyhledávání a jejich majiteli jsou lidé po celém světě. Není zde žádné omezení v zaměření, a tak službu využívají řemeslníci, realitní makléři, počítačoví specialisté, zubaři, trenéři a všechna další odvětví, na která si jen vzpomenete.

Proces tvorby webu je zde velmi rychlý a jedná se o jeden z velkých kroků, díky kterým Google zvýší svou popularitu a zájem o služby, které nabízí.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp