Jak pomocí videoreklam zvýšit důvěru zákazníků ve váš e-shop
Přesvědčte potenciální zákazníky, že vám mohou věřit, a že váš e-shop dokáže splnit jejich požadavky. Ideálním prostředkem k dosažení tohoto cíle jsou video reklamy.

Pokud vlastníte e-shop, důvěru spotřebitelů nelze nikdy považovat za samozřejmost. Jedná se o klíčový prvek, který vám umožňuje vybudovat si solidní online reputaci, přilákat nové zájemce o vaše zboží a přesvědčit je k tomu, aby se stali vašimi věrnými zákazníky. Získat důvěru zákazníků, a hlavně si ji udržet není vůbec jednoduché. Jde o to, že jejich důvěra se obvykle získává těžce a pomalu, ale velice rychle a snadno ji můžete ztratit. Musíte strategicky a důsledně předávat potenciálním zákazníkům důvěryhodné a autentické zprávy o vaší značce, aby si ji v podvědomí spojili s dojmem, kterého chcete dosáhnout, a který vzbuzuje důvěru a odráží skutečnou autentičnost. Jedním z nejefektivnějších způsobů, jak toho lze dosáhnout, je pravidelné zveřejňování video obsahu - zejména na sociálních sítích.

Bez ohledu na velikost nebo obor vašeho e-shopu nabízejí tyto platformy nejoptimálnější prostředí pro provozování vysoce cílených reklamních kampaní, navazování vztahů s publikem, zvyšování důvěry a v konečném důsledku činí vaši značku v očích zákazníků mnohem spolehlivější.

Pojďme se tedy nyní podívat na několik základních technik video reklamy, které úspěšné marketingové agentury používají k vybudování důvěry zákazníků, a které pomohou zlepšit tržby i vašemu e-shopu!

Udělejte dokonalý první dojem

Okřídlené rčení říká, že "máte pouze jedinou příležitost udělat první dojem". Proto byste tuto příležitost neměli pokazit. Ukažte potenciálním zákazníkům prostřednictvím svých videí, že jste skuteční profesionálové a autority ve svém oboru.

Jedním z nejdůležitějších prvků, které definují, jak nové publikum vnímá vaši značku, je váš online obsah - tj. váš web, příspěvky na blogu, e-mailové kampaně, účty na sociálních sítích, videa, fotografie atd.

U veškerého obsahu, který veřejně prezentujete, je kvalita naprosto zásadní, protože hodně vypovídá o standardech, kterými se řídí vaše firma. Mějte na paměti, že lidé, kteří poprvé vidí váš obsah, vás zatím neznají, jsou to lidé, kteří nevědí, co děláte a čím je vaše firma výjimečná. Abyste tedy udělali vynikající první dojem, budete muset předvést kvalitu, profesionalitu a kompetentnost.

Pokud jde o videoreklamy, při určování jejich kvality bude hrát roli mnoho různých faktorů. Například dobrý scénář, špičkové vizuální zpracování a vynikající ozvučení. Důležitý je samozřejmě také vtipný, neotřelý nápad, který přitáhne pozornost potenciálních zákazníků.

Nezapomínejte, že lidé na internetu jsou velmi vybíraví a mají prakticky nekonečné možnosti. Nebudou proto ani vteřinu váhat s přeskočením vaší reklamy, nebo hůř s jejím ignorováním, pokud nebude odpovídat jejich očekávání. Ujistěte se proto, že vaše videa mají určitou úroveň kvality, než se je rozhodnete zveřejnit.

Ukažte svou odbornost prostřednictvím videí s návody na řešení problémů, které zákazníky trápí

Z pohledu potenciálního zákazníka existuje jen málo věcí důvěryhodnějších než firma, která nezištně sdílí odborné znalosti a informace se svým publikem. Zvláště pokud jim tyto informace pomohou s řešením problémů či odstraněním pochybností, které je trápí.

Pokud totiž lidé něco hledají na internetu, obvykle se snaží najít řešení konkrétního problému, se kterým se momentálně potýkají. Pokud tedy zveřejníte užitečný a relevantní obsah, který jim tyto informace a řešení poskytne a předvede vás jako spolehlivý zdroj informací, získáte si důvěru těchto potenciálních zákazníků.

Možností, jak sdílet své vědomosti na internetu, je mnoho. Nejúčinnější jsou však video návody. Jedná se o velmi krátká videa, která jsou záměrně navržena tak, aby jednoduchým, smysluplným a poutavým způsobem ukazovala použití vašeho produktu při řešení konkrétního problému.

Video návody jsou velmi mocným propagačním nástrojem právě proto, že nejsou prvoplánově propagační, ani se nesnaží něco divákovi prodat - jejich hlavním cílem je předvést produkt nebo službu způsobem, který řeší problémy nebo potřeby cílového publika a představuje vaši nabídku jako dokonalé řešení.

Abyste dosáhli tohoto efektu, mělo by vaše video vyprávět velmi poutavý příběh, který bude rezonovat s osobními zkušenostmi potenciálních zákazníků. To vše při použití kvalitního vizuálního designu, který diváka okamžitě zaujme.

Video návody

Video návody jsou velice všestranné a mohou být přizpůsobeny jakémukoli typu podnikání, nejenom e-shopu

Ať už se bude jednat o animaci nebo video s živými aktéry, pomohou vám vytvořit osobní spojení s cílovým publikem a podpořit důvěru ve vaši firmu.

Profesionální tip: Vzhledem k tomu, že Instagram je ideální pro sdílení vzdělávacích videí a krátkých výukových programů, můžete spustit placenou kampaň s video návody, které se budou týkat problémů nebo potřeb vašich potenciálních zákazníků. Zaměřte se na předvedení toho, jak je může váš produkt nebo služba snadno vyřešit.

Ukažte zákazníkům, že za vaší firmou stojí skuteční lidé

Online svět je do jisté míry neosobní. Pro zákazníky bývá často obtížné představit si, že za e-shopem stojí skuteční lidé z masa a kostí. Pokud chcete zlepšit důvěru zákazníků ve váš e-shop, ukažte jim, že za vaší internetovou adresou jsou skuteční lidé, kterým na nich a na jejich problémech skutečně záleží. Pro tyto účely jsou ideální videa s příběhy společnosti a video recenze zákazníků.

Hlavním účelem videí s příběhy společnosti je zprostředkovat kulturu nebo příběh vaší značky. Smyslem těchto videí je ukázat divákům „lidský prvek“, který stojí za vaší společností, a přiblížit jim filozofii vaší značky. Toho dosáhnete nejlépe vyprávěním přesvědčivého příběhu, který se točí kolem základních hodnot vaší firmy, a který vzbudí emoce a zájem zákazníků.

Aby tato videa fungovala, je velmi důležité, aby byla co nejvíce autentická. Vaše firma je zcela jedinečná, takže využijte příležitosti a řekněte publiku, proč děláte to, co děláte, čeho se snažíte dosáhnout a za jakými zásadami si stojíte.

Video recenze zákazníků

Video recenze zákazníků

Pokud si chcete něco koupit, jednou z prvních věcí, kterou nejspíš uděláte, je kontrola online recenzí. Víme to, protože takhle to dělá drtivá většina lidí. Důvod je ten, že není nic důvěryhodnějšího než autentické názory jiných lidí.

Ohlasy zákazníků a komentáře v jakékoli formě jsou ideální pro budování důvěry ve vaši značku. Ale video recenze jsou obzvláště účinné, protože jejich součástí jsou normální lidé s tvářemi a emocemi, kteří upřímně sdílejí své vlastní zkušenosti se značkou, produktem nebo službou.

Při tvorbě video recenzí je bezpodmínečně nutné, aby byly skutečně autentické a upřímné. Diváci totiž okamžitě vycítí, pokud někdo předstírá svůj názor. Čím je tedy svědectví neformálnější a autentičtější, tím lépe budou diváci reagovat.

Profesionální tip: Protože tato videa bývají o něco delší, jsou ideální pro sdílení na YouTube nebo pro generování interakcí na Facebooku.

Zvyšte pomocí videoreklam důvěru zákazníků ve váš e-shop

Ve vysoce konkurenčním prostředí internetu se důvěra spotřebitelů stala klíčovou konkurenční výhodou a jedním z nejdůležitějších marketingových cílů. Pro e-shopy, u kterých důvěryhodnost může znamenat rozdíl mezi ziskem a ztrátou, to platí dvojnásob. Respekt a důvěryhodnost jsou zároveň hodnotami, které si vaše firma nemůže koupit. Musíte je postupně získat budováním smysluplných a empatických vztahů s vašimi návštěvníky a zákazníky. A jelikož ukázaná platí a jednou vidět je lepší než stokrát slyšet, video vám umožní dosáhnout všech těchto cílů mnohem efektivněji.

 

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

 

Více článků z blogu

7 mocných výhod PPC reklamy

Objevte svět PPC reklamy - strategie s nízkým rizikem a vysokým ziskem pro B2B, B2C a neziskové organizace. Vyzkoušejte je nyní a posuňte své kampaně na vyšší úroveň.
Přečíst článek

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp