Listopad
Přečtěte si o inovacích a klíčových trendech v oblasti PPC reklamy a online marketingu. Zjistěte, jak tyto novinky mohou ovlivnit vaše PPC strategie.

S nástupem listopadu se nejen připravujeme na chladnější počasí, ale také sledujeme aktuální změny a trendy v online marketingu, zejména v oblasti PPC reklamy. Nové algoritmy, inovativní přístupy a strategické aktualizace se stávají klíčovými prvky pro úspěch digitálních kampaní. V našem průvodci se zaměříme na novinky, které během listopadu formují svět PPC a online marketingu. Připravte se na objevování nových možností a efektivních strategií, které vám pomohou dosáhnout maximálního výkonu ve světě digitální reklamy.

Klíčem k úspěšnému obsahu je autenticita a relevance

Pro úspěšný obsah je klíčová autenticita, přizpůsobení tomu, co chtějí lidé nebo také kulturní kontext. 
V prostředí silné konkurence je nezbytné vytvářet obsah, který nejen odráží autentičnost tvůrce, ale také efektivně oslovuje potřeby a očekávání cílového publika. Důležitým prvkem je neustálé přizpůsobování obsahu kulturnímu kontextu a budování osobního brandu. Řečníci zdůraznili, že poslouchání a aktivní zjišťování, co lidé skutečně chtějí, jsou klíčové pro vytváření obsahu, který rezonuje s publikem. V dnešní době je téměř nezbytné budovat osobní brand a prezentovat se na trhu autenticky. Brand & Content conference, pořádaná společností F major, poskytla platformu pro diskusi o strategiích tvorby obsahu, který skutečně zaujme.

Instagram přidává ankety do komentářů a videa do Notes

Instagram spouští dvě interaktivní novinky, které mají posílit interaktivitu na platformě. Prvním z nich jsou ankety v komentářích, které uživatelům umožní přidávat interaktivní otázky a odpovědi k příspěvkům ve feedu a videím Reels. Instagram testoval tuto funkci během uplynulých šesti měsíců a nyní ji uvádí do ostrého provozu s cílem podnítit zapojení uživatelů a vytvořit nový způsob komunikace. Druhým prvkem jsou selfie videa v poznámkách, která umožní uživatelům vytvářet a sdílet krátká videa přímo v rámci svých poznámek. Tyto novinky reflektují snahu Instagramu o neustálé obohacování uživatelského prostředí prostřednictvím inovativních a zábavných funkcí.

LFA podpoří akademií marketing fotbalových klubů

Ligová fotbalová asociace rozjíždí Liga Academy, vzdělávací program v oblasti marketingu pro fotbalové kluby. Tento program, plánovaný k zahájení v listopadu, je zaměřen na poskytování odborného vzdělání v oblasti marketingu zástupcům klubů působícím v soutěžích Fortuna: Liga a Fortuna: Národní Liga. Liga Academy má sloužit jako užitečná platforma, na které budou zástupci klubů moci nejen získávat, ale také zdokonalovat své znalosti v oblasti marketingu, přičemž cílem je posílit a rozvíjet marketingové strategie v profesionálním fotbale.

Meta aktualizuje rozhraní API pro zveřejňování obsahu

Meta přidává několik nových funkcionalit do svých rozhraní API. Jednou z klíčových novinek je integrace nového procesu společného publikování do API pro Instagram. Tato aktualizace otevře cestu k možnosti zveřejňování obsahu prostřednictvím aplikací třetích stran, což zjednoduší a urychlí správu sociálních sítí. Dalším přínosem je přidání přehledů organických Reels do API pro Instagram, což poskytne uživatelům více informací a dat pro optimalizaci a plánování jejich video obsahu. Tato iniciativa Meta posiluje podporu pro vývojáře a umožňuje širší možnosti využití sociálních médií.

AI je jen nástroj

Umělá inteligence je stále více zapojována do tvorby kreativy. V oblasti tvorby kreativního obsahu se v poslední době zvyšuje využívání umělé inteligence (AI) jako klíčového nástroje. Nicméně, je důležité si uvědomit, že AI není univerzálním lékem, ale spíše efektivním podpůrným prvkem v rámci kreativního procesu. Reklamní kampaně začínají čím dál více integrovat umělou inteligenci pro rozličné úkoly, včetně rozkreslování skic, generování textů a brainstormingu. Přestože umělá inteligence přináší významnou efektivitu a usnadňuje práci kreativních profesionálů, je důležité si uvědomit, že bez lidského vedení nedosáhne plného potenciálu. Tím je zdůrazněno, že umělá inteligence funguje spíše jako nástroj, který ve spolupráci s lidskou kreativitou dosahuje optimálních výsledků, a není samostatným náhradníkem lidského tvůrčího přístupu.

Facebook odstraní Rooms ve skupinách

Meta oznámila, že odstraní možnost skupinových místností na Facebooku. Tímto krokem bude odstranění možnosti vytváření skupinových místností pomocí nástroje Rooms. Tato funkce byla představena v dubnu 2020 a umožňovala uživatelům vytvářet videochaty s až 50 účastníky. I když se Rooms během období pandemie těšily určité popularitě, současně už nedosahují takového využití. Toto rozhodnutí Meta zdůvodnila potřebou další optimalizace funkcí na platformě. Podobně jako v případě ukončení audio kanálů v dubnu tohoto roku, odstranění Rooms naznačuje neustálou snahu Meta přizpůsobovat a zlepšovat uživatelský zážitek na sociální síti Facebook.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp