e-mail marketing
Zvyšte efektivitu svých e-mailových kampaní tak, abyste získali co nejvíce nových zákazníků. Pomůže vám aplikace Litmus

Litmus je název marketingové platformy pro emailový marketing. Jedná se o cloudovou službu, která umožňuje marketérům testovat a optimalizovat vzhled, obsah a doručitelnost jejich emailových kampaní. Tato vysoce efektivní platforma nabízí řadu nástrojů pro tvorbu, odesílání a analýzu emailů včetně vizuálního editoru, testování na různých zařízeních a emailových klientech, správu odběratelů, personalizaci obsahu, automatizaci kampaní a další.

Litmus Email Marketing Platform je vhodná pro různé typy firem a organizací, od malých podniků po velké společnosti. Pomáhá marketérům získat lepší výsledky z jejich emailových kampaní tím, že umožňuje testovat a optimalizovat každý detail a zajistit, aby jejich emaily byly doručeny do složky s doručenou poštou a nebyly označeny jako spam.

Jak navrhnout efektivní e-mailové kampaně, které se konvertují

Litmus nabízí komplexní platformu pro optimalizaci e-mailů se sadou nástrojů a řešení, která týmům pomáhá vytvářet efektivní e-mailové kampaně, jež zvyšují loajalitu a příjmy. Prostřednictvím řady jednoduše proveditelných kroků umožňuje tato e-mailová platforma marketérům bez ohledu na jejich technické znalosti kódování - rychle a efektivně vytvářet vysoce účinné, bezchybné a kvalitní e-mailové kampaně.

Litmus Build: Navrhněte své e-maily

S aplikací Litmus Build mohou týmy zkrátit dobu vývoje na polovinu. K dispozici máte robustní editor kódu pro tvorbu e-mailů HTML od nuly nebo vizuální editor s modulárními nástroji pro tvorbu přetažením. Knihovna návrhu umožňuje vytvořit systém návrhu a ukládat značkové moduly kódu a opakovaně použitelné šablony na jednom místě, takže kdokoli může k těmto prostředkům přistupovat a používat je pro dosažení správného vzhledu všech budoucích e-mailových kampaní.

Nástroje pro tvorbu e-mailů také umožňují náhled zpráv ve více než 100 oblíbených e-mailových klientech a můžete spustit komplexní testování kvality a zapojit do smyčky i svůj tým, aby vám poskytl zpětnou vazbu a souhlas. Funkce ESP Sync vám navíc umožňuje synchronizovat e-maily z aplikace Litmus s vaším poskytovatelem e-mailových služeb (ESP). Po synchronizaci se všechny změny uložené v aplikaci Litmus automaticky aktualizují ve vašem ESP, takže každý má přístup k nejaktuálnější verzi e-mailu.

Litmus Personalize: Přidejte do e-mailů dynamický obsah

Marketéři označují personalizaci e-mailových zpráv (42 %) a automaticky spouštěné e-mailové kampaně (40 %) za jedny z nejúčinnějších taktik personalizace marketingu na základě dat. Devět z deseti marketérů se ve skutečnosti domnívá, že personalizace je pro jejich celkovou obchodní strategii nezbytná. Sedmdesát šest procent kupujících očekává od marketérů více personalizované pozornosti, aby si vytvořili důvěrný vztah ke značce, a více než 80 % zákazníků ochotně sdílí data, aby marketéři mohli vytvářet a poskytovat personalizovanější zážitky. Vzhledem k tomu, že konkurence v oblasti e-mailing je rekordně vysoká, personalizace již není volitelná ale nutná. Bohužel však vytváření nekonečných variant každého e-mailu je neefektivní a nepraktické.

Litmus Personalize, poháněný technologií Kickdynamic, automatizuje a škáluje personalizaci e-mailů pomocí dynamické automatizace obsahu, která přistupuje k datům ze systémů CRM, produktových kanálů a dalších zdrojů dat a vytváří nekonečné množství variant e-mailů. Ve spojení s doporučeními produktů řízenými umělou inteligencí umožňuje Litmus Personalize bezproblémové vytváření personalizovaných e-mailových kampaní.

Testování Litmus: Testování e-mailů: otestujte své e-maily

Jako marketéři jistě nechceme, aby současní i potenciální zákazníci měli špatné zkušenosti s e-maily a odhlašovali se z našich e-mailových seznamů. Pokud však e-maily přicházejí s nefunkčními odkazy nebo chybami v textu, může se to stát - a tyto chyby také poškozují pověst vaší značky. Testování e-mailů vám umožní opravit chyby ještě před odesláním, aniž by vám to prodlužovalo pracovní postupy. Zákazníci společnosti Litmus ve skutečnosti zkrátili dobu testování e-mailů a zajištění kvality o 50 %.

Kampaně si můžete prohlédnout v oblíbených e-mailových klientech - včetně tmavého režimu - z jednoho místa. Získáte automatický, komplexní QA test všeho, co bylo zkontrolováno automatickým testem Litmus před odesláním: přístupnost, odkazy, obrázky, sledování a další. Testování nevyžádané pošty v aplikaci Litmus také provádí více než 25 testů spamových filtrů, upozorňuje vás na problémy a poskytuje akční řešení, abyste mohli předejít problémům s doručitelností.

Litmus Proof: Spolupracujte na svých e-mailech

Nástroj Litmus Proof dokáže zefektivnit proces kontroly a schvalování, zlepšit spolupráci napříč týmy a zkrátit tento proces až o dvě hodiny. Tato funkce umožňuje zúčastněným stranám přímo upravovat a navrhovat změny animovaných gifů, kódovaných návrhů HTML, návrhů e-mailů nebo obrázkových souborů. Sleduje také všechny verze e-mailové kampaně - včetně komentářů a schválení - a poskytuje tak jediný kompletní systém záznamů.

Můžete přiřadit konkrétní recenzenty, vytvořit určené skupiny a sdílet složku e-mailů s kýmkoli, abyste podpořili rychlou spolupráci na složitých, dynamických, víceemailových kampaních. A protože je Litmus integrován se Slackem, zúčastněné strany dostanou okamžité upozornění, když je vyžadován jejich příspěvek, což udržuje proces v efektivním pohybu.

Litmus Email Analytics: analyzujte svůj e-mailový marketing

Každý má rád čísla - zejména když ukazují o 43 % vyšší návratnost investic do e-mailů po použití nástroje Litmus Email Analytics. Tento nástroj poskytuje marketérům poznatky založené na datech, které jim umožňují rozhodovat o designu, segmentaci a personalizaci e-mailů, aby efektivněji zapojili publikum, zvýšili konverze a dosáhli lepších výsledků.

Litmus Email Analytics automaticky filtruje e-maily ovlivněné opatřeními na ochranu soukromí, jako je například ochrana soukromí Apple Mail, a zobrazuje údaje o zapojení odběratelů ze spolehlivých otevření, které mohou marketéři využít k identifikaci a opakování úspěšných e-mailů. Shromážděná data zahrnují zjištění, které aplikace a zařízení odběratelé nejčastěji používají, zda (a kdy) používají tmavý režim, jak dlouho čtou váš e-mail a další. Integrované nástroje Insights pro Marketo, Oracle Eloqua a Salesforce Marketing Cloud nabízejí marketingovým týmům integrovaný pohled na výkonnost jejich e-mailových kampaní - spolu s ukazateli výkonnosti e-mailů a navrhovanými následnými opatřeními, což eliminuje nutnost analyzovat více zdrojů dat nebo trávit hodiny zkoumáním trendů.

Integrace Litmus

Integrací aplikace Litmus do technologického stacku vaší společnosti ušetříte čas, snížíte počet chyb a dosáhnete vyšších výsledků. Technologické integrace Litmusu mohou ve skutečnosti snížit neefektivitu a zkrátit dobu testování o 50 %. Bezproblémově se integruje s editory kódu, poskytovateli e-mailových služeb, CRM a dalšími marketingovými nástroji, aby zajistil schopnost týmů zvýšit počet odesílaných vysoce kvalitních e-mailů a maximalizovat efektivitu a návratnost investic. Např:

  • Rozšíření prohlížeče Chrome od společnosti Litmus - umožňuje přímo zobrazit náhled a testovat e-maily HTML, čímž se zkrátí doba zpracování a odhalí se chyby ještě před kliknutím na tlačítko odeslat.
  • ESP Sync - umožňuje synchronizovat e-maily s poskytovatelem e-mailových služeb (ESP) při vytváření v aplikaci Litmus, takže všechny zúčastněné strany mají aktuální informace v reálném čase. Snadno importujte e-maily do aplikace Litmus pro testování a kontrolu před odesláním bez potíží a rizika ručního kopírování a vkládání kódu.
  • Slack - Integrace aplikace Litmus se Slackem generuje automatická oznámení, když je čas, aby zúčastněná strana podnikla akci, což usnadňuje rychlejší časy vyřízení a jasnou komunikaci.
  • Trello - Použití aplikace Litmus Power-Up pro Trello umožňuje připojovat e-maily ke kartám Trello, sledovat termíny a stav a zlepšovat spolupráci.
  • Úložiště - Import souborů HTML z Dropboxu, Disku Google a OneDrive šetří čas, eliminuje ruční chyby a umožňuje rychle nahrát kód pro sestavení, korekturu a náhled e-mailů před jejich odesláním.

Kdo může používat aplikaci Litmus?

Možná je lepší otázka, pro koho se řešení Litmus nehodí. Více než 700 000 profesionálů, od designérů a vývojářů až po vedoucí pracovníky v oblasti marketingu, používá aplikaci Litmus, která pomáhá zvyšovat konverze a návratnost investic.

  • Týmy designérů a vývojářů - týmy designérů nechtějí - nebo nepotřebují - být omezovány nefunkčními odkazy, pomalu se načítajícími obrázky nebo chybami ve formátování, ale ruční testování e-mailů na každém zařízení a e-mailovém klientovi není praktické. Řešení pro e-mailový marketing od společnosti Litmus funguje jako další zainteresovaná strana a poskytuje úplný přehled o každém odkazu a rozvržení. Platforma identifikuje potenciální problémy a nabízí návrhy, takže se týmy mohou soustředit na vytváření, kódování a testování nových nápadů a kampaní. Protože vidíte změny v reálném čase, je možné rychleji testovat a opravovat problémy před odesláním.
  • Marketéři - Když žonglujete s několika marketingovými kampaněmi a potřebujete rychle a efektivně posílat efektivní a vysoce účinné e-maily tisícům (ne-li statisícům lidí), nemůžete mít těžkopádný pracovní postup e-mailů. Aplikace Litmus pomáhá vašemu týmu zvýšit efektivitu e-mailů tím, že usnadňuje jejich tvorbu a personalizaci, automatizuje časově náročné kroky testování před odesláním, zjednodušuje proces kontroly a schvalování e-mailů a získává cenné poznatky pro zlepšení budoucích kampaní.
  • Vedení marketingu - Zjistit, které marketingové strategie a taktiky vedou k obchodním výsledkům a pomáhají vám dosáhnout marketingově řízených cílů v oblasti příjmů, je - v nejlepším případě - náročné. Robustní analytika po jednotlivých kampaních od společnosti Litmus umožňuje vedoucím pracovníkům marketingu získat správné informace, které zajistí, že každá kampaň bude mít co největší dopad.

Pomocí sady výkonných e-mailových nástrojů Litmus můžete:

  • připravit svůj marketingový tým na úspěch.
  • Snadno získat přístup k poznatkům pro zlepšení personalizace a segmentace.
  • Zvýšit konkurenční výhody tím, že pochopíte, co funguje, takže můžete stejné strategie použít ve všech marketingových kanálech.

Kupující ve všech odvětvích hledají něco nad rámec tradičních kontaktních bodů. Očekávají personalizovanou, přesnou a poutavou komunikaci, která se vcítí do jejich problémů a nabídne řešení.

Aby marketingové týmy splnily tato očekávání, používají Litmus, lepší a efektivnější řešení pro optimalizaci celého e-mailového workflow. Litmus otevírá potenciál vašich e-mailových marketingových programů. Od pomoci při snadné transformaci dat do personalizovaných e-mailů 1:1 až po testování e-mailů, spolupráci a podrobnou analýzu si můžete být jisti, že každý odeslaný e-mail má sílu konvertovat a přinášet obchodní výsledky. 

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp