PPC reklama
Jak optimalizovat Google Performance Max? Přestože neexistuje mnoho možností pro ruční optimalizaci kampaní, nějaké přece jen jsou. Jak na to?

Nastavili jste kampaně Performance Max – co dělat dál? Vaším hlavním cílem v systému Performance Max je umožnit algoritmu, aby dobře odváděl svou práci. Stejně jako u většiny věcí v životě platí, že dostanete to, co do systému dáte. Umělá inteligence může pracovat lépe, pokud jí poskytnete silnější datové vstupy (datový kanál + signály publika + kreativní prostředky) a výstupy (sledování).

Umělá inteligence může činit chytrá rozhodnutí pouze tehdy, když ji naučíme, co je pro nás cenné. Proto je mimořádně důležité zajistit, aby vaše PPC kampaně správně sledovaly konverze.

Performance Max vyžaduje trpělivost: dejte mu 2-4 týdny na to, aby získal dynamiku a zároveň prováděl omezené, postupné změny.

Jak fungují PPC reklamy Performance Max?

PPC reklamy Performance Max používají strojové učení a umělou inteligenci k optimalizaci výkonu PPC reklam na různých kanálech. Inzerenti mohou použít své vlastní kreativy a texty pro reklamy, a Google Ads pomocí strojového učení automaticky přizpůsobí zobrazení reklamy pro jednotlivé kanály a cílové publikum.

Reklamy Performance Max jsou zaměřeny na dosažení konkrétních reklamních cílů inzerentů, jako jsou například zvýšení počtu konverzí, návštěv na webu, zvýšení značkového povědomí nebo generování leads. Inzerenti mohou použít různé formáty reklam, jako jsou například textové, vizuální nebo video reklamy.

Reklamy Performance Max jsou vhodné pro inzerenty, kteří chtějí maximalizovat výkon svých reklam na různých kanálech a zároveň minimalizovat náklady na reklamu. Díky použití strojového učení a umělé inteligence mohou být reklamy Performance Max velmi účinné při dosahování konkrétních reklamních cílů a zlepšení celkového ROI reklamních kampaní.

Strategie nabídek

V závislosti na vašem produktu či cíli obvykle doporučujeme začít s maximalizací konverzí, aby systém mohl shromažďovat data.

  • Jakmile budete mít solidní historická data, můžete začít používat cílové CPA nebo přejít na Maximize Conversion Value s cílovou ROAS.
  • Pokud zjistíte, že nevyužíváte celý rozpočet, znamená to, že vaše nabídka je příliš agresivní. Zkuste zvýšit tCPA nebo snížit cílovou hodnotu tROAS.
  • Pokud denně utrácíte celý rozpočet, můžete pravděpodobně nabídky postupně snižovat nebo utrácet více!

Signály publika

Pokud je celkový výkon špatný a nevidíte mnoho konverzí, zkuste zpřísnit signály publika. Poskytněte Google kvalitní údaje, aby věděl, kdo je váš zákazník. Zájmy jsou skvělé, ale nejlepšími daty jsou údaje o vašich skutečných zákaznících.

Velmi doporučuji přidat:

  • Shoda zákazníků: Import seznamů zákazníků, e-mailových + SMS odběratelů
  • Vlastní záměry: Zvolte si, zda chcete, aby se vám líbily, nebo ne: Vytvořit publika s nejvýkonnějšími klíčovými slovy: Vytvořit publika s nejvýkonnějšími klíčovými slovy.
  • Návštěvníci webových stránek: návštěvníci stránek, zákazníci atd.

Ads Creative Studio

Společnost Google nedávno vydala několik nástrojů, které usnadňují tvorbu a správu aktiv. Ads Creative Studio je úžasný nástroj pro vytváření grafických šablon a videí.

Nástroj pro tvorbu videí

Nástroj Video Builder se nachází v aplikaci Google Ads a umožňuje snadno vytvářet videa ze šablony.

Google Ads > Nástroje a nastavení > Sdílená knihovna > Knihovna aktiv > Vytvořit video.

Datový kanál (elektronický obchod)

Při odesílání produktů do služby Google Merchant Center se ujistěte, že odesíláte co nejvíce informací. Zvláštní pozornost je třeba věnovat identifikátorům produktů.

Google se dívá na následující tři sloupce, aby pochopil, jaký konkrétní produkt prodáváte:

  • Název značky
  • Číslo dílu výrobce (MPN/SKU)
  • Kód UPC (GTIN)

Kromě toho, ale stejně důležité je mít:

  • Popisné nadpisy (do nadpisu uveďte klíčová slova, díky nim Google pozná, které vyhledávací výrazy by měly vaši reklamu spustit!)
  • Taxonomie/kategorizace Google
  • Typ produktu

Vyloučení

Něco nefunguje? Vylučte ho a přinuťte systém, aby se zaměřil na jiné položky.

  • Skupiny výpisů: Můžete vyloučit podle ID produktu, kategorie, značky, vlastních štítků atd.
  • Negativní klíčová slova: Zástupce společnosti Google může zablokovat nerelevantní nebo nefunkční KW. Tento přístup se mi nelíbí, protože celá myšlenka Performance Max spočívá v tom, aby algoritmus viděl příjmy v reálném čase a automaticky zastavil nekonvertující provoz.
  • Vyloučení zákazníků: Nezískáváte dostatek nových zákazníků? Zablokujte stávající zákazníky, na které se zaměříte.
  • URL adresy.

Umístění:

Pokud vidíte nerelevantní provoz ze zemí/lokalit, na které necílíte. Ujistěte se, že jste přepnuli nastavení umístění na možnost Přítomnost.

To najdete v Nastavení kampaně > Místa > Rozšířené možnosti.

Cílové stránky

Pokud zjistíte, že Performance Max kanibalizuje vyhledávání a posílá návštěvnost na stránky, které nekonvertují dobře, můžete:

  • Vyloučit konkrétní adresy URL
  • Vypnout rozšiřování adres URL Nastavení > Další nastavení > Konečné rozšiřování adres URL.

Rozpočet

Má vaše kampaň dobrý výkon? Zvyšujte rozpočet v týdenních krocích po 10-20 %.

Nezvyšujte příliš jednorázově, systém by to šokovalo a donutilo by ho to hledat nové zdroje návštěvnosti.

Závěry

  • Věnujte čas správnému nastavení vstupních dat.
  • Nechte algoritmus pracovat.
  • Buďte trpěliví.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp