Prosinec
Objevte nejnovější předvánoční trendy ve světě PPC a online marketingu, které přinášíme v našem prosincovém článku.

Pokud se zajímáte o PPC a online marketing, jistě vás bude zajímat, co se v tomto oboru dělo v prosinci. V tomto článku vám přinášíme přehled nejzajímavějších novinek, které byste neměli přehlédnout.

Bezrealitky zapojily do vánoční kampaně AI, míří na cizince

Bezrealitky přistoupily k neobvyklému a inovativnímu přístupu v letošní vánoční kampani, přenechaly totiž tvorbu vizuálů kampaně umělé inteligenci AI. Tato AI měla za úkol vytvořit vizuály, které budou mezinárodně srozumitelné a osloví zejména cizince žijící v České republice. S blížícím se koncem roku totiž roste poptávka po bydlení ze strany cizinců, zatímco zájem Čechů o nemovitosti klesá.

Tato inovativní kampaň se zaměřuje na různé národnosti, přičemž nejde pouze o tradiční skupiny, jako jsou Slováci, Vietnamci nebo Ukrajinci. Němci, Poláci, Španělé či Britové se stále častěji rozhodují pro bydlení v České republice. Tímto způsobem Bezrealitky reagují na dynamiku měnícího se trhu s nemovitostmi a využívají moderní technologie ke komunikaci s širokým spektrem zákazníků.

WhatsApp přidal možnost přepínání účtů a nové skupinové audiochaty

WhatsApp oznámil dvě novinky, které chystá. Prvním vylepšením je možnost přepínání mezi alternativními účty přímo uvnitř aplikace, což eliminuje potřebu opakovaného odhlašování a přihlašování. Tato novinka zjednodušuje život uživatelům, kteří mohou snadno a rychle přecházet mezi svými účty bez zbytečné námahy.

Druhou významnou novinkou jsou skupinové audiochaty, které přinášejí nový rozměr skupinové komunikace. Tato funkce umožňuje kdokoliv přidat se do audiohovoru ve skupině, což posiluje spontánnost a interaktivitu. Tímto způsobem WhatsApp reaguje na potřeby uživatelů, kteří si přejí mít flexibilní a plynulou komunikační platformu. Tyto aktualizace ukazují, že WhatsApp se snaží neustále inovovat a přinášet nové funkce, které obohacují uživatelský zážitek.

Reklamy Google: Nové víceformátové reklamy pro kampaně s dosahem videa

Nové víceformátové reklamy v Google Ads nabízejí inzerentům širší dosah na YouTube díky reklamám ve streamu, ve feedu a v shorts. VRC (Video Reach Campaigns) využívá nárazníkové reklamy, přeskočitelné reklamy ve streamu, nepřeskočitelné reklamy ve streamu, reklamy ve feedu a Shorts, což umožňuje efektivní oslovování širokého spektra diváků. Tři různé formáty reklam se ukazují jako účinný nástroj ke maximalizaci expozice značky při současném snížení CPM (náklady na tisíc zhlédnutí), čímž vytvářejí efektivnější kampaně s dosahem videa na YouTube. Tato nová iniciativa Google Ads zvýrazňuje neustálou snahu poskytovat inzerentům inovativní možnosti pro dosažení co nejlepších výsledků v digitálním marketingu.

Meta ukončí zasílání zpráv mezi Facebookem a Instagramem

Přestože Meta (dříve Facebook) původně plánovala plnou integraci zpráv napříč svými aplikacemi, aktuálně představila zásadní změnu, která stojí v rozporu s tímto původním záměrem. Chystá se totiž odstranit možnost zasílat zprávy mezi účty na Facebooku a Instagramu.  Tato novinka naznačuje změnu v strategii společnosti, která měla za cíl sjednotit komunikační funkce napříč všemi jejími platformami.

Tímto krokem Meta může reagovat na obavy týkající se ochrany soukromí a konkurenceschopnosti, které se v poslední době v oblasti sociálních sítí staly klíčovými tématy. Zákazníci a odborníci v oblasti kybernetické bezpečnosti si budou nyní klást otázky ohledně budoucnosti komunikace mezi Facebookem a Instagramem, a jak tato strategická změna ovlivní celkový uživatelský zážitek.

Výzva dnešní doby: Dokáže umělá inteligence lépe hodnotit média?

Dokáže dnes umělá inteligence vyhodnotit média lépe než člověk
Otázky kolem využití umělé inteligence (UI) v médiích jsou v současné době klíčovým tématem a zasahují do různých aspektů redakčního procesu. Přestože UI nabízí efektivní nástroje pro analýzu a zpracování velkého množství dat, otázka, zda je schopna vyhodnotit média lépe než člověk, závisí na konkrétním kontextu a úkolu.

UI může být efektivní při automatickém hodnocení velkého objemu informací nebo při identifikaci vzorů v datech, ale lidská schopnost interpretace, kreativity a kontextuálního porozumění je stále klíčová pro vytvoření hlubšího smyslu a relevanci obsahu. UI může poskytnout cenné informace, ale konečné rozhodnutí a hodnotící schopnost často závisí na lidském posouzení.

Zlepšete výkon reklam Google: 3 jednoduché změny nastavení

Naučte se tři rychlé změny nastavení, které vám pomohou kontrolovat výdaje na nerelevantní prokliky a zobrazení v Google Ads a zároveň zlepšit výsledky kampaní.

Google Ads patří mezi nejefektivnější a nejsložitější platformy na světě. Jak si u složité PPC platformy můžete být jisti, že za své peníze dostanete to nejlepší? 

Google zavádí programatické nabízení pro omezené reklamy

Google AdMob bude počátkem roku 2024 podporovat programatické nabídky na inventáři způsobilém pro omezené reklamy. Tato inovace otevře prostor pro kontextovou programatickou poptávku ze strany vydavatelů, kteří cílí na omezený obsah reklam. Tímto způsobem bude nový režim podávání nabídek prostřednictvím AdMob umožňovat efektivnější správu omezených reklamních kampaní a zvyšovat relevantnost obsahu pro uživatele. Pro vydavatele to představuje příležitost lépe cílit a optimalizovat své reklamní strategie s ohledem na specifický kontext omezených reklam.

Instagram testuje novou funkci Hype ve Stories  

Instagram testuje další způsob, jak podpořit interakci v rámci příběhů. Nová funkcionalita Hype umožní napsat k příběhu komentář, který pak mohou vidět i ostatní uživatelé. 
V současné době je standardní nastavení takové, že odpovědi na příběhy jsou odesílány tvůrci obsahu jako přímé zprávy.

Nová funkcionalita Hype znamená rozšíření těchto možností tím, že komentáře budou zobrazeny přímo v rámci příběhu. To umožní všem, kteří si aktualizaci prohlížejí, vidět, co ostatní říkají. Tato inovace by mohla posílit veřejnou diskusi a zapojení uživatelů při prohlížení příběhů na Instagramu. Testování nové funkce naznačuje snahu Instagramu neustále zkoušet a zlepšovat zážitek uživatelů prostřednictvím inovací ve funkčnosti platformy.

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp