/sites/default/files/wordpress-265132_640_1.jpg
Instant Articles v rámci Facebooku nabízí obsah médií přímo v mobilní aplikaci. Uživatelé, kteří si chtějí přečíst článek, jej nebudou muset zobrazovat na webové stránce, kde je publikován.

Instant Articles v rámci Facebooku nabízí obsah médií přímo v mobilní aplikaci. Uživatelé, kteří si chtějí přečíst článek, jej nebudou muset zobrazovat na webové stránce, kde je publikován, ale zobrazí si jej přímo v rámci aplikace. Co z toho plyne pro vydavatele článků?

Instant Articles

Instant Articles je nová platforma sociální sítě Facebook, která uživatelům umožní přečíst si články přímo na Facebooku.  Nemusí tedy vůbec vstupovat na webové stránky, na kterých jsou články publikovány. Možná si nyní říkáte, že Facebook tímto způsobem připraví vydavatele o návštěvnost jejich webu. Ano, v zásadě je to pravda. Vydavatelé ale na oplátku získají příjmy z Facebooku.

Instant Articles budou dostupné všem vydavatelům od 12. dubna.

Video v Instant Articles

Facebook také oznámil, že do Instant Articles zařadí také videoreklamy. Videoreklamy v rámci Instant Articles mají plnit funkci posílení úspěšnosti reklamních kampaní, které jsou zde umístěny. Dle odhadů by se měly zvýšit imprese až o 20%.

Nástroj Instant Articles dovoluje vydavatelům, aby zprostředkovali lepší zážitek svým uživatelům. Vše se totiž načte mnohem rychleji, přímo v rámci Facebooku, než kdyby uživatelé klikali na odkaz a byli přesměrování na externí webovou stránku.

Vydavatelé budou brzy moci umístit do dolní části Instant Article videoreklamu, která bude automaticky přehrávána při zobrazení článku. Nicméně, u automaticky přehrávaných reklam bude vypnutý zvuk, stejně jako je tomu u automatického přehrávání videí na hlavní stránce Facebooku.

Spolupráce s Wordpressem

Aby toho nebylo málo, Facebook dokonce navázal spolupráci s Wordpressem, který vytvořil plugin pro publikaci článků v rámci Instant Articles.

Wordpress

Worpress se tak rozhodl podpořit pokročilé technologie, jako je DNS pro rychlé načítání textu.

Autor: Petr Hádek, Martina Rosenkrancová a kolektiv

zdroj: vip.wordpress.com, marketingland.com, facebook.com, wsj.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp