Google Adwords
Jak jsme si již ukázali v předešlých článcích, na trhu existuje několik hlavních nástrojů pro PPC reklamu pro vyhledávače PPC reklamu pro vyhledávače.

Většinou jsou spojeny s jednotlivými vyhledávači jako je český Seznam nebo celosvětově působící Google. Pokud tedy někdy uslyšíte pojmy Sklik (Seznam.cz), eTarget, či Google AdWords, jedná se vždy o PPC reklamu pro vyhledávače . Bylo zmíněno také několik způsobů, jak vybírat vhodná klíčová slova a jak pracovat s jejichseznamem, aby vznikla účelná kampaň, která přinese toužebně očekávané výsledky. Vždy je vhodnétyto postupy a jejich výsledky konzultovat s někým, kdo se PPC reklamou pro vyhledávače zabývá profesionálně a umí vyhodnotit adekvátní efektivitu v poměru k ceně. Nicméně určitě je dobré vědět, kam vlastně Google AdWords v rámci reklamní PPC reklamu pro vyhledávače jednotlivé reklamy umísťuje a jaké jsou možnosti nastavení zobrazování. Základním a zřejmě také nejdůležitějším filtrováním je možné zvolit lokality a jazyky, ve kterých se daná reklama bude zobrazovat. Zároveň je také možné zvolit, zda je reklama určena pouze pro počítače, nebo také pro mobilní zařízení. Dle nastavení pak Google umístí reklamy nejen do výsledků vyhledávání předem zvolených slov, ale také do vyhledávačů a obsahových stránek partnerských webů a dalších sítí. Tato největší reklamní síť je označována jako Google Network. Tato síť údajně pokrývá více než 80 % uživatelů internetu v USA, patří do ní světoznámé servery jako např. America online, Netscape Netcentre, Weather.com nebo The New York Times. AdWords umožňují přesné nastavení toho, kde a za jakých podmínek se mají reklamy zobrazovat a na jaká klíčová slova by měla reklama reagovat a na jaká již neměla. V rámci těchto nastavení pak dochází samozřejmě ke změně ceny reklamy. V rámci PPC reklamy pro vyhledávače je nezbytné v této fázi odlišovat dva druhy plateb - prvním je tzv. CPC, čili „cost per click“.

Více článků z blogu

7 mocných výhod PPC reklamy

Objevte svět PPC reklamy - strategie s nízkým rizikem a vysokým ziskem pro B2B, B2C a neziskové organizace. Vyzkoušejte je nyní a posuňte své kampaně na vyšší úroveň.
Přečíst článek

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp