Videoreklamy na Facebooku
Videa jsou poslední dobou čím dál oblíbenější a marketingoví specialisté vědí, že tento marketingový formát může velmi ovlivnit výsledky jejich kampaní.

Sledování metrik na Facebooku vám pomůže pochopit, jak vaše videa fungují. Videa jsou poslední dobou čím dál oblíbenější a marketingoví specialisté vědí, že tento marketingový formát může velmi ovlivnit výsledky jejich kampaní.

Videoreklamy na Facebooku mají ve většině případu vyšší míru konverze, než jakékoliv jiné formáty. Videa jsou totiž „lidská“. Poskytují uživatelům emociální zážitek, a proto je zde vyšší pravděpodobnost, že na ně budou klikat. Většina uživatelů internetu si již prohlíží webový obsah na mobilních telefonech. A videoreklamy na Facebooku zde rozhodně neztrácejí.

Zákazníky můžete zaujmout videozáznamy o délce 60 až 90 sekund a efektivně tak podpořit prodej vašich produktů či služeb. Jaké metriky byste ale měli sledovat?

Míra zobrazení

Tato metrika vám řekne, jaký byl dosah vašeho videa a kolik lidí ho opravdu vidělo. Zkuste například testovat různá videa a sledujte, které z nich bude mít vyšší míru zobrazení. To, které bude mít lepší výsledky, podpořte. Video s horšími výsledky pak doporučujeme vypnout. Pokud je míra zobrazení kolem cca 30 %, je to velmi pěkné číslo. Znamená to, že ze 100 000 uživatelů vidělo vaše video 30 000 lidí. Pokud je ale míra zobrazení o desítky procent nižší, něco není v pořádku.

Video na Facebooku

Zhlédnutí 10 sekund videa

Tato metrika započítává případy, kdy uživatelé zhlédnout 10 sekund a více vašeho videa. Napoví vám, ke kolika opravdu kvalitním zobrazením došlo.

Kolik lidí provedlo akci

Tato metrika uvádí počet lidí, kteří začali komunikovat s vaší firmou poté, co viděli vaše reklamy nebo na ně zareagovali. Hodnota zahrnuje každého, kdo viděl vaši reklamu nebo na ni zareagoval s tím, že pak provedl relevantní akci, která je připisována vašim reklamám.

Průměrná doba sledování videa

Pokud lidé vaše video sledují déle než 3 sekundy, je video hodnoceno jako zhlédnuté. Pokud budou lidé sledovat video déle než 10 sekund, je zde vysoká pravděpodobnost, že provedou nějakou akci. To pak znamená, že videoreklama uživatele zajímá.

Autor: Petr Hádek, Martina Rosenkrancová a kolektiv

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp