Google search console
Zdá se, že Google testuje novou sekci oznámení v horní části rozhraní Search Console. Co z toho plyne a jaký to bude mít význam pro majitele stránek?

Google v současnosti testuje novou oznamovací lištu nebo kartu v horní části rozhraní Google Search Console. Zdá se, že lišta zatím nefunguje správně, ale vypadá to, že bude mít tři úrovně oznámení v závislosti na naléhavosti informace. Na jaké typy informací se můžeme v nové liště těšit?

Google Search Console bude zobrazovat tyto tři typy lišt s oznámeními:

  • Informační oznámení
  • Oznámení o menším problému
  • Oznámení o závažném problému

Co z toho plyne pro majitele stránek?

Zdá se, že Google bude moci tuto funkci využít ke sdělování problémů s vyhledáváním přímo majitelům stránek. Sice tato možnost nyní není plně funkční a většina lidí ji v rozhraní konzole nevidí, dá se ale předpokládat, že se to brzy změní.

K čemu slouží služba Google Search Console?

Search Console je bezplatný nástroj poskytovaný společností Google, který pomáhá webmasterům sledovat stav jejich webu v indexu. Dříve než pochopíte, jak cenný je nástroj Google Search Console pro dlouhodobý úspěch vaší firmy a výkonnost webových stránek, je důležité kompletně vědět, k čemu slouží. Search Console je pro obchodníky neocenitelným zdrojem informací díky mnoha nástrojům, které vám umožní se ujistit, že webové stránky dobře fungují ve vyhledávání Google, a také díky nástrojům, které jim nabízí ke sledování jejich úspěšnosti a analýze návštěvnosti. Kromě statistických informací a údajů, které nabízí, poskytuje Search Console webmasterům také nástroje pro opravu problémů, které by mohly bránit dobrému výkonu jejich webů. Bez Search console se při optimalizaci stránek pro vyhledávače neobejdete. Google svou konzoli nestále vylepšuje, aby dokázala poskytnout webmasterům ještě více cenných informací. Výše zmíněné vylepšené pomocí informačních lišt je nedílnou součástí tohoto procesu.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp