videoreklama
Krátký videoobsah je v současné době populární nejen v rámci Instagram feedu, ale vévodí i reklamám. Přinášíme vám proto tři tipy, díky kterým vaše videoreklamy na Instagramu vyniknou mezi ostatními.

Proč byste měli vytvářet videoreklamy?

Krátká videa čelí rostoucí popularitě. Podle některých statistik pravděpodobně až 91 % uživatelů Instagramu sleduje krátká videa minimálně jednou za týden. To otevírá dveře firmám, které by měly videa využívat více i ve svých reklamách. Pojďme si představit tři tipy, díky kterým vaše videoreklamy zaujmou velké množství publika.

Responzivita pro mobilní zařízení je cestou k úspěchu

Jestliže plánujete inzerovat reklamy na Instagramu, měli byste se jako první zaměřit na výběr vhodného rozlišení. Uživatelé na Instagram přicházejí téměř ve většině případů z mobilního telefonu. Vaše reklamy včetně videoreklam by tak měly hladce integrovat s mobilním prostředím.

  • Jak vypadají reklamy, které jsou uzpůsobené pro mobilní zobrazení?
  • Představení značky v prvních vteřinách videoreklamy.
  • Maximální délka 30 sekund. Čím kratší videoreklama, tím ji více uživatelů dokouká do konce.
  • Důležitou roli hraje správný výběr audia či tempo a tonalita hlasu.

Vertikální orientace videa

Mobilní uživatelé většinou sledují sociální sítě včetně Instagramu s mobilem otočeným na výšku. Proto byste měli videoreklamy upravit pro vertikální orientaci. Využijte animace a grafické prvky, které sledují přirozený tok mobilního posouvání. Objekt, který je ve videu nejdůležitější, by měl zabírat hlavní část vertikálního prostoru. Lidem se tak reklama bude lépe sledovat a pravděpodobně se na ni vydrží dívat déle.

Titulky

Nikdy nezapomínejte na použití titulků ve videoreklamě. Ne všichni uživatelé totiž sledují sociální sítě se zapnutým zvukem. Mohli byste jim předávat sebelepší informaci, ale pokud vás neuslyší ani neuvidí titulky, nebude pro ně mít tato informace žádnou hodnotu.

Pro tvorbu titulků můžete použít generátory, které vygenerují titulky automaticky, nebo vytvořit vlastní soubor ve formátu SRT, který bude obsahovat přepsané titulky přímo od vás. Nestane se vám tak, že by automatický generátor provedl v přepisu chyby. Titulky můžete načasovat, měnit jejich vzhled a ovládat jejich animaci. Dejte si na nich záležet, drobné detaily mohou pozitivně ovlivnit zapojení uživatelů.

Interaktivita

Vybídněte publikum k zapojení prostřednictvím interaktivních funkcí, jako jsou nákupní značky nebo ankety. Díky tomu vylepšíte uživatelský dojem a zároveň získáte cenné informace o svém publiku.

Pokud se rozhodnete k integraci nákupních značek, s větší pravděpodobností dojde k požadované konverzi. Uživatelé totiž mohou vaše zboží a služby zakoupit pouhým klepnutím na vaši reklamu. Ankety vám umožní měřit preference publika a poskytnout zpětnou vazbu v reálném čase, díky které můžete zlepšit své budoucí obsahové strategie.

Díky zapojení interaktivních prvků má publikum pocit, že mu nasloucháte, a z pasivních diváků se tak stávají angažovaní nakupující.

Včasné představení značky

Nejdůležitější část vaší videoreklamy je její začátek. Představte proto svou značku ve videu co nejdříve, což povede pravděpodobně k vyššímu udržení uživatelů a zapamatování vaší značky. Snažte se svou značku umístit do videa autenticky, aby uživatelé neměli pocit, že jim chcete pouze něco prodat, ale naopak vnímali, že je chcete o něčem informovat, či ještě lépe vzdělat je.

Autenticita hraje obrovskou roli

Na uživatele se chrlí reklamy že všech stran. Snažte se proto odlišit, buďte opravdoví. Snažte se působit spontánnějším dojmem a přívětivěji. Nemusíte již vyhazovat tisíce či dokonce desetitisíce nebo statisíce korun za drahé profesionální reklamní produkce. Naopak natočte sami reklamu na mobilní telefon s kvalitním fotoaparátem. Nebojte se reklamu vizualizovat do stylu vlogu.

Zapojení značky do tohoto typu videoreklamy může být sice obtížnější, ale na druhou stranu vám tyto typy videoreklam přinesou vyšší požadované konverze. Překročte tradiční firemní tón, a naopak svou značku udělejte přístupnější lidem.

Uvědomte si, kdo jsou uživatelé Instagramu

Uvědomte si, že se na Instagramu nacházejí mladší diváci. Více než 60 % uživatelů Instagramu je ve věku 18 až 34 let. Přizpůsobte proto své reklamy této cílové skupině, jejich preferencím a jejich chování.

Nebojte se ve videoreklamě využít populární hudbu nebo aktuální videotrendy. Vytvářejte takový obsah, který se hladce integruje do jejich digitálního zážitku. Díky lepšímu propojení s touto cílovou skupinou vytvoříte vztahy a podpoříte silnější spojení, což může vést k dlouhodobé loajalitě uživatelů k vaší značce.

Buďte kreativní

Bohužel neexistuje přesný návod, který by byl zárukou úspěchu, vždy byste však měli dbát na kreativitu a autenticitu. Kreativita nemá hranice, ponořte se proto do víru Instagramu a nezapomeňte na předchozí zmíněné body, které vám cestu usnadní.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Gabriela Soukupová

Foto zdroj: pixabay.com

 

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp