Youtube
YouTube umožňuje inzerentům umístit své PPC reklamy vedle nejoblíbenějšího obsahu na platformě, což umožňuje oslovit 1,5 miliardy uživatelů Shorts.

Na letošní konferenci IABFronts představil YouTube nové strategie a funkce zaměřené na začlenění krátkých filmů, tzv. Shorts, s cílem oslovit a zaujmout nové publikum. Tato nová oznámení zahrnují:

  • Rozšíření Shorts do kampaní s dosahem videa: Shorts budou nyní součástí kampaní s dosahem videa. Tato integrace umožní využívat umělou inteligenci Google k prezentaci optimální kombinace reklam, což má za následek zvýšení dosahu a efektivity reklamních kampaní na YouTube.
  • Umístění vedle trendového obsahu Shorts: Shorts se budou umisťovat vedle trendového obsahu, což vytváří nové příležitosti pro inzerenty oslovit publikum prostřednictvím krátkých, atraktivních filmů v prostoru s vysokou sledovaností.
  • První pozice v sekci Shorts: Inzerenti budou mít možnost získat první pozici v sekci Shorts, což poskytuje výraznější viditelnost pro jejich reklamní obsah a zvyšuje šance na interakci od diváků.

Tato inovativní začlenění Shorts do strategie PPC kampaní na YouTube ukazuje, jak platforma aktivně reaguje na současné trendy a snaží se poskytnout inzerentům nové a účinné nástroje pro dosažení svých cílových skupin.

Do kampaní Video reach se také přidávají videoreklamy ve feedu, aby se zvýšily možnosti zapojení publika napříč platformou. Paramount+ patřil mezi první partnery, kteří s aktualizovanou verzí kampaní Video reach experimentovali.

Díky aktualizaci kampaní Video reach mohou inzerenti jednoduše nahrát 60sekundové (nebo kratší) vertikální video spolu s dalšími prostředky. Případně lze stávající horizontální kreativu upravit a optimalizovat pro vertikální obrazovky pomocí nástrojů pro nastavení kampaní na platformě YouTube poháněných umělou inteligencí.

Umístění reklamy vedle trendového obsahu Shorts

YouTube Select umožňuje inzerentům umístit své PPC reklamy vedle nejoblíbenějšího obsahu na platformě v prostředí bezpečném pro značku. Stejná technologie je nyní použita i pro Shorts, což značkám umožňuje oslovit 1,5 miliardy měsíčně přihlášených uživatelů Shorts.

YouTube Select Run of Shorts lineup. Díky tomu se reklamy zobrazují vedle nejoblíbenějších a nejrelevantnějších videí v kanálech Shorts uživatelů, a značky tak zůstávají v popředí zájmu diváků. Pilotní projekt First Position on Shorts, který je k dispozici v rámci služby YouTube Select, umožňuje inzerentům udělat silný první dojem ve velmi poutavém prostředí tím, že zajistí, aby jejich reklama byla první, kterou diváci uvidí, když otevřou YouTube Shorts.

Využití dlouhého a krátkého obsahu YouTube YouTube nabízí širokou škálu obsahu, včetně různých zábavních kategorií, hudebních žánrů a formátů videí (živé vysílání, krátké, dlouhé, podcast a hudba). Jak krátká, tak dlouhá videa přispívají k zapojení diváků a objevování na platformě, díky čemuž je YouTube preferovanou destinací pro konzumaci autorského a krátkého obsahu.

Začleněním YouTube do osvětových kampaní mohou značky oslovit více lidí svými kreativními sděleními, zatímco uživatelé si užívají svůj oblíbený obsah. Díky produktům a nástrojům YouTube je reklama v podobě krátkých videí bezproblémovým doplňkem kampaní a pomáhá značkám všech typů udržovat relevanci a spojení s dnešními diváky.

Proč nás to zajímá?

Začleněním krátkých videí do svých reklamních kampaní mohou inzerenti vytvořit prostředí, které jim umožní oslovit nové publikum, rozšířit svůj dosah a posílit zapamatovatelnost své značky. Tato strategie vytváří ideální platformu pro udržení značky v popředí zájmu dnešních diváků, kteří jsou neustále propojeni a vyhledávají obsah, který je krátký, poutavý a snadno sdílitelný.

Využití krátkých videí, zejména v rámci YouTube Shorts, v kampaních s dosahem videa poskytuje inzerentům možnost využívat sílu umělé inteligence k optimalizaci prezentace reklamního obsahu. Tím nejen zvyšují dosah svých kampaní, ale také poskytují divákům snadno dostupný, atraktivní a rychlý obsah, který odpovídá moderním preferencím spotřebitelů.

V dnešním konkurenčním digitálním prostředí je klíčové zůstat relevantní a vytvářet propojení se svým publikem. Začleněním krátkých videí do reklamní strategie mohou inzerenti dosáhnout těchto cílů, což nakonec přináší lepší výsledky a upevňuje dlouhodobou loajalitu diváků ke své značce.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp