LinkedIn
Zvažte, zda není na čase vyzkoušet dynamické reklamy LinkedIn. Možná to bude ten rozdíl, který vaše společnost potřebuje!

Procházením sociálních médií jistě nejednou narazíte na reklamy, které se zdají být takřka kopií ostatních. Nuda a repetitivnost v reklamách mohou být odrazovým můstkem k ignorování zpráv, což platí i pro vaši cílovou skupinu. Pokud se ptáte, zda je možné oslovit své publikum výrazněji a zajímavěji, odpověď zní: ano. A klíč k tomuto inovativnímu přístupu naleznete v dynamických reklamách na síti LinkedIn.

V dnešním světě, kde konkurence v oblasti B2B marketingu dosahuje historicky nejvyšší úrovně, je třeba přijít s něčím, co zaujme a zanechá trvalý dojem. PPC reklamy na LinkedInu mají obrovský potenciál rozšířit povědomí o vaší značce a generovat kvalitní leady, ale jen tehdy, pokud dokážou oslovit svou originalitou a relevancí.

S více než 740 miliony uživatelů z více než 200 zemí je LinkedIn nezbytnou platformou pro profesionální působení. Aby vaše reklamy na této síti skutečně vynikly, je klíčové využít dynamické reklamy. Co to vlastně je a jak to funguje?

Dynamické reklamy na LinkedInu jsou tím, co jméno napovídá - dynamické. Namísto statických a univerzálních reklam umožňují vytvoření personalizovaného obsahu pro každého uživatele. Tento obsah je generován automaticky na základě údajů z profilů uživatelů, což znamená, že každý uživatel vidí reklamu, která je relevantní právě pro něj. Tímto způsobem můžete oslovit potenciální klienty mnohem přesněji a efektivněji.

LinkedIn je ideální platforma pro B2B

Pro B2B firmy, které chtějí získat nové potenciální zákazníky, je LinkedIn nejlepší platformou, která je o 277 % účinnější při generování potenciálních zákazníků než Facebook a Twitter.

B2B marketéři získávají 80 % svých potenciálních zákazníků ze sociálních sítí LinkedIn. Reklamy na LinkedIn nabízejí stovky charakteristik, na které lze cílit, a vzhledem k tomu, že miliony uživatelů LinkedIn jsou vlivní lidé na vyšší úrovni a na rozhodovacích pozicích, existuje spousta způsobů, jak zajistit, aby vaše dynamická reklama odpovídala správnému rozhodovacímu publiku.

Dynamické reklamy na LinkedIn

Dynamické reklamy LinkedIn jsou více personalizované než standardní reklamy s jedním obrázkem nebo dokonce videoreklamy. Oslovují člena sítě LinkedIn jménem a obsahují jeho profilovou fotografii nebo název společnosti, aby zajistily personalizovanější zážitek pro vaše publikum.

Uživatel počítače uvidí PPC reklamu nikoli mezi všemi reklamami v rámci kanálu, ale na pravé straně obrazovky, kde jistě upoutá pozornost vašeho publika. Uživatel se tak cítí personalizovaný, což je další způsob, jak vašemu publiku pomoci, aby se s vámi od začátku cítilo více propojeno.

Jako marketér můžete reklamy přizpůsobit marketingovým cílům svého klienta. Přizpůsobte reklamy tak, aby budovaly povědomí o značce, zvyšovaly návštěvnost a přeměňovaly potenciální zákazníky na skutečné zákazníky tím, že představí produkty, služby, události a další.

Dynamické formáty reklam

Dynamické reklamy mají dva hlavní formáty, které se obvykle používají pro klienty B2B: Follower Ads a reklamy Spotlight. Mohou být použity napříč marketingovým trychtýřem vašeho klienta, aby se spojily s jeho cílovým publikem v různých fázích jeho uživatelské cesty.

V horní fázi trychtýře můžete použít Follower Ads k budování povědomí o značce a zapojení, které pomůže nasměrovat členy cílového publika s cílem udělat z nich aktivní fanoušky firemní stránky. U potenciálních zákazníků ve střední a spodní části trychtýře můžete použít formát Spotlight Ad, který lze použít k vytváření potenciálních zákazníků nebo ke zvýšení konverzí při stahování obsahu.

Tipy pro dynamické reklamy v síti LinkedIn

Abyste upoutali pozornost svého publika a vytvořili reklamu, která je pro něj personalizovaná, nezapomeňte povolit, aby se v reklamě objevila profilová fotografie vašeho cílového publika. Vyberte také makra, aby se v textu inzerátu objevilo jméno každého člena nebo společnosti. Makra umožňují dynamicky generovat obsah reklamy, který je přizpůsoben každému členu cílové skupiny. Při použití maker jako %FIRSTNAME% nebo %LASTNAME% se v textu inzerátu zobrazí personalizované jméno potenciálního zákazníka.

Osvědčené postupy pro dynamické reklamy v síti LinkedIn

Mezi osvědčené postupy patří vždy uvést jasnou výzvu k akci, aby vaše publikum vědělo, jak má ve svém zájmu jednat, a aby přesně vědělo, kam ho kliknutí na reklamu přivede. Možnosti CTA dynamické reklamy jsou následující:

  • Přihláška
  • Stáhnout
  • Zobrazit nabídku
  • Dozvědět se více
  • Zaregistrovat se
  • Přihlásit se
  • Registrovat se
  • Připojit se
  • Zúčastnit se
  • Požádat o ukázku

U Follower Ads nezapomeňte vyloučit stávající sledující ze zobrazení reklamy, abyste zajistili získání nových potenciálních zákazníků. U Spotlight Ads buďte v hlavním titulku a textu inzerátu více popisní, protože to pomůže vašemu publiku pochopit vaše sdělení.

Testujte a optimalizujte své dynamické reklamy

Na tento krok nezapomeňte! I když je každé publikum jiné, pro každé z nich lze provést optimalizace, které zachytí přesně to, co chce vaše publikum vidět, a zajistí tak trvalý úspěch ve výkonu.

Když se vašemu publiku zobrazí dynamická reklama, je v textu zahrnuta možnost titulku a popisu reklamy. Můžete změnit typ obrázku nebo fráze, které do reklamy zahrnete. Můžete také vyzkoušet použití různých obrázků, například loga společnosti, vlastní ikony nebo fotografie, a optimalizovat podle toho, který obrázek nebo text má pro vaše publikum nejlepší výkon.

Dalším způsobem optimalizace je testování rozložení obrázků v inzerátu. Můžete zvolit automatické umístění profilové fotografie člena do inzerátu, abyste podpořili vyšší zapojení tím, že inzerátu dodáte osobní nádech, nebo můžete zvolit vlastní obrázek na pozadí, což je větší obrázek na pozadí inzerátu místo profilové fotografie. Vezměte prosím na vědomí, že použití této možnosti deaktivuje automatické vytažení profilového obrázku člena, nicméně se tak děje proto, aby se více projevila značka vaší společnosti.

Pomozte své společnosti vyniknout mezi konkurencí

Až budete příště procházet některou z platforem sociálních médií, všimněte si všech podobností reklam a možná se rozhodněte, zda není na čase vyzkoušet dynamické reklamy LinkedIn. Možná to bude ten rozdíl, který vaše společnost potřebuje!

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Upgates
FastCentrik
Shoptet
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
ecomail
Mailchimp